новини и събития

виж АРХИВА
На 26.07.2017г., в заниманието на Творческата работилница на летния клуб в библиотеката, се включи като доброволец Савка Василева, известна на децата в града като клоун Веселушко.  виж архива
Електронни услуги

Новост в библиотеката!

Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница, която предлага разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на всяко заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!

 

ЮЛИ

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

С очите си видях бедата 2017 – изложба от конкурс за рисунка, класирани за участие в Международния кръг, организатор Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална библиотека “Дора Габе” и Регионален инспекторат по образование
Дата: 5-21 юли
Място: Арт галерия 

Кой на топло там се гуши … - витрина с библиотечни документи по повод 140 г. от рождението на Елин Пелин
Дата: 5 – 12 юли
Място: сектор Работа с деца

Моето първо посещение с деца от Лятно училище на езикова школа Милениум
Дата: 7 юли
Час: 10.00
Място: сектор Работа с деца

Занимателни игри за професиите с Център за кариерно развитие в Летен детски клуб „Играй и учи”
Дата: 11 юли
Час: 11.00
Място: Интерактивна зала

Библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев”
Дата: 11 юли
Час:13.30
Място: ББИО

 

· Издаването на читателска карта за регистрация става само срещу лична карта. Тя важи за всички сектори на библиотеката. Читателската карта е лична и не се преотстъпва.
· Деца и ученици до 14 годишна възраст се записват с лична карта на родител или настойник, или с ученическа лична карта; ученици от 14 до 18 годишна възраст се записват с лична карта.
· Деца под 6 години могат да получават библиотечни документи и други услуги само чрез родителите или настойниците си, след като последните се регистрират за читатели на библиотеката.
· Граждани, отговарящи на условията на Програма "Библиотечно обслужване на групите лица със специални нужди" се регистрират и обслужват, както на място в библиотеката, така и чрез различни библиотечни форми /обслужване в центрове, книгоносене или чрез упълномощено лице/.
· Граждани с постоянен адрес в друго населено място или друга държава, без настоящ адрес в град Добрич могат да се регистрират за читатели:
- Като ползват библиотечни услуги само в читалните на библиотеката и Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване.
- Депозит, внесен преди 1.IX. 2012 г. се възстановява, след като читателите върнат всички заети от тях библиотечни документи и представят квитанцията си за внесен депозит.
- Депозит, непотърсен в петгодишен срок след последното посещение на читателя в библиотеката не се възстановява.