новини и събития

виж АРХИВА
В поредното занимание Творческа работилница, децата от клуба заедно с библиотечен специалист и доброволци, създадоха с много въображение и креативност картини с камъни. Причудливи създания, птици, пролетен пейзаж, семейство и морски свят украсиха  нестандартните детски картини от камъчета. За целта те използваха акрилни бои, перманентни ... виж архива
Електронни услуги

Регионална библиотека "Дора Габе" обявява дарителска кампания за набиране на документи, спомени, архиви и фотографии, свързани с живота и творчеството на Дора Габе. Кампанията е посветена на 130 години от рождението на поетесата /2018/  и стартира от 24 август 2017  до 24 август 2018 г.

тел: (+359 58) 602 544; 602 371; 602 574
е-mail: office@libdobrich.bg        
Лице за контакт Невяна Христова, GSM 0899991855

Антикварна книжарница
Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!

 

ЮЛИ

 

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

Витрина с библиотечни документи по повод 135 г. от рождението на Франц Кафка, австрийски писател, един от фундаменталистите на модернистичната проза (1883–1924)
Дата: 3-9 юли
Място: Книгозаемане

Демонстрация на решения за дигитализация, организатор „АЯ Мсълюшънс“ ЕООД 
Дата: 5 юли
Час: 14:00 до 17:30 часа
Място: Интерактивна зала

Забавни игри за харесвани професии – занимание с деца от Летен детски клуб „Играй и учи”, организатор Център за подкрепа за личностно развитие
Дата: 11 юли
Час: 10.00
Място: Интерактивна зала 

Библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев” 
Дата: 11 юли
Час: 13.30
Място: Интерактивна зала
На 10 февруари преди 120 години е роден Бертолт Брехт

По повод годишнината от рождението на германския поет, драматург,  режисьор и теоретик на изкуството Бертолт Брехт /1898–1956/ , в сектор Книгозаемане на Регионална библиотека „Дора Габе” е експонирана витрина с библиотечни документи посветена на писателя.

Читателите на сектора могат да разгледат витрината от 9 до 16 февруари 2018 г. и да се запознаят с произведенията на немския писател – „Майка Кураж и нейните деца“ „Господин Пунтила и неговият слуга Мати“, „Добрият човек от Сечуан“ „Палачите също трябва да умрат“ и „Кавказки тебеширен кръг“, „Календарни мъдрости”, „Трофеите на Лукул”, „Роман за три гроша”, „О литературе”, „Vorwärts und nicht vergessen…” на български, руски и немски език, както и литературна критика за него „Бертолт Брехт” от Ян Кнопф .

Бертолт Брехт – човекът театър казва: „Този, който се смее последен, още не е научил лошите новини”.Той е сред най-влиятелните фигури в театралното изкуство в Германия. Заедно със своята съпруга,актрисата Хелене Вайгел създават световноизвестния театър „Берлинер ансамбъл”. 

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.