Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

На 10 февруари преди 120 години е роден Бертолт Брехт

По повод годишнината от рождението на германския поет, драматург,  режисьор и теоретик на изкуството Бертолт Брехт /1898–1956/ , в сектор Книгозаемане на Регионална библиотека „Дора Габе” е експонирана витрина с библиотечни документи посветена на писателя.

Читателите на сектора могат да разгледат витрината от 9 до 16 февруари 2018 г. и да се запознаят с произведенията на немския писател – „Майка Кураж и нейните деца“ „Господин Пунтила и неговият слуга Мати“, „Добрият човек от Сечуан“ „Палачите също трябва да умрат“ и „Кавказки тебеширен кръг“, „Календарни мъдрости”, „Трофеите на Лукул”, „Роман за три гроша”, „О литературе”, „Vorwärts und nicht vergessen…” на български, руски и немски език, както и литературна критика за него „Бертолт Брехт” от Ян Кнопф .

Бертолт Брехт – човекът театър казва: „Този, който се смее последен, още не е научил лошите новини”.Той е сред най-влиятелните фигури в театралното изкуство в Германия. Заедно със своята съпруга,актрисата Хелене Вайгел създават световноизвестния театър „Берлинер ансамбъл”.