новини и събития

виж АРХИВА
В поредното занимание Творческа работилница, децата от клуба заедно с библиотечен специалист и доброволци, създадоха с много въображение и креативност картини с камъни. Причудливи създания, птици, пролетен пейзаж, семейство и морски свят украсиха  нестандартните детски картини от камъчета. За целта те използваха акрилни бои, перманентни ... виж архива
Електронни услуги

Регионална библиотека "Дора Габе" обявява дарителска кампания за набиране на документи, спомени, архиви и фотографии, свързани с живота и творчеството на Дора Габе. Кампанията е посветена на 130 години от рождението на поетесата /2018/  и стартира от 24 август 2017  до 24 август 2018 г.

тел: (+359 58) 602 544; 602 371; 602 574
е-mail: office@libdobrich.bg        
Лице за контакт Невяна Христова, GSM 0899991855

Антикварна книжарница
Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!

 

ЮЛИ

 

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

Витрина с библиотечни документи по повод 135 г. от рождението на Франц Кафка, австрийски писател, един от фундаменталистите на модернистичната проза (1883–1924)
Дата: 3-9 юли
Място: Книгозаемане

Демонстрация на решения за дигитализация, организатор „АЯ Мсълюшънс“ ЕООД 
Дата: 5 юли
Час: 14:00 до 17:30 часа
Място: Интерактивна зала

Забавни игри за харесвани професии – занимание с деца от Летен детски клуб „Играй и учи”, организатор Център за подкрепа за личностно развитие
Дата: 11 юли
Час: 10.00
Място: Интерактивна зала 

Библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев” 
Дата: 11 юли
Час: 13.30
Място: Интерактивна зала
„Историята на Пинокио – 135 години по-късно”

На 13.02.2018 г. в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе литературно четене с драматизация под наслов „Историята на Пинокио – 135 години по-късно”, с учениците  от Iг клас на СУ „П.Р.Славейков” с класен ръководител г-жа Яна Вълкова. Срещата бе посветена на годишнина от първото издание на любимата история за дървеното човече с дълъг и любопитен нос, което мечтае да се превърне в истинско момче, но преди това трябва да спре да лъже и да се научи да обича безкористно.

Библиотекар от сектор Работа с деца разказа любопитни факти за живота и творчеството на автора, а децата бяха много активни и отговориха на всички интересни въпроси от викторината за Пинокио, подготвена от техните домакини. Библиотечните специалисти се въплътиха в героите на обичаната детска книга „Приключенията на Пинокио” и представиха пред малките си гости драматизация с кукли. Децата много се впечатлиха от озвучената панорамна книжка „Пинокио”, превърнала се в любима на деца и възрастни читатели на сектора.

Първокласниците бяха подготвили илюстрации на невероятната история на любимеца на децата от цял свят Пинокио.

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.