новини и събития

виж АРХИВА
В поредното занимание Творческа работилница, децата от клуба заедно с библиотечен специалист и доброволци, създадоха с много въображение и креативност картини с камъни. Причудливи създания, птици, пролетен пейзаж, семейство и морски свят украсиха  нестандартните детски картини от камъчета. За целта те използваха акрилни бои, перманентни ... виж архива
Електронни услуги

Регионална библиотека "Дора Габе" обявява дарителска кампания за набиране на документи, спомени, архиви и фотографии, свързани с живота и творчеството на Дора Габе. Кампанията е посветена на 130 години от рождението на поетесата /2018/  и стартира от 24 август 2017  до 24 август 2018 г.

тел: (+359 58) 602 544; 602 371; 602 574
е-mail: office@libdobrich.bg        
Лице за контакт Невяна Христова, GSM 0899991855

Антикварна книжарница
Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!

 

ЮЛИ

 

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

Витрина с библиотечни документи по повод 135 г. от рождението на Франц Кафка, австрийски писател, един от фундаменталистите на модернистичната проза (1883–1924)
Дата: 3-9 юли
Място: Книгозаемане

Демонстрация на решения за дигитализация, организатор „АЯ Мсълюшънс“ ЕООД 
Дата: 5 юли
Час: 14:00 до 17:30 часа
Място: Интерактивна зала

Забавни игри за харесвани професии – занимание с деца от Летен детски клуб „Играй и учи”, организатор Център за подкрепа за личностно развитие
Дата: 11 юли
Час: 10.00
Място: Интерактивна зала 

Библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев” 
Дата: 11 юли
Час: 13.30
Място: Интерактивна зала
Продължават заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”

На 26 юни 2018 г. се проведе поредното занимание на Летен детски клуб „Играй и учи”, който се организира от Регионална библиотека „Дора Габе” за деца от Добрич и гости на града от 6 до 14 години. В интерактивната зала на библиотеката библиотечен специалист от сектор Работа с деца представи тематична презентация, посветена на опазването на околната среда. Участниците се включиха активно в дискусията за влиянието на човешката дейност за замърсяването на въздуха, водите, почвата и горите, научиха как можем да пестим енергия и защо е толкова важно боклукът да се изхвърля на правилното място, разбраха за заплашителното нарастване на производството на пластмаса и нейното ежедневно използване в бита, както и за замърсяването, което тя причинява на океаните и моретата.

В сряда децата заедно с библиотекари и доброволци се включиха в творческа работилница за моделиране с отпадъчни материали, като по този начин показаха как боклукът може да намери своето красиво приложение. С разбиране за проблемите, които възникват поради прекомерното изхвърляне на отпадъци и невъзможността на някои материали да се разграждат в природата малчуганите създадоха: животни от картонени рула, гора от опаковки за яйца, ракета, вази и моливници от пластмасови бутилки.

В четвъртък малчуганите с интерес изгледаха прожекцията на анимационния филм „Островът на съкровищата”, който ги въвлече в битка с пирати и търсене на съкровища. А после играха на развален телефон и рисуваха живи букви с телата си.

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.