новини и събития

виж АРХИВА
Българска асоциация „Осиновени и осиновители”  и Дора Прангаджийска /психотерапевт/ със съдействието на Регионална библиотека „Дора Габе” Ви канят на представянето на книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката” и документалния филм „Триъгълник от ... виж архива
Електронни услуги

Важно!

От 8 до 31 октомври 2018 г. вкл., Заемна за възрастни
няма да обслужва читатели, а ще приема само върнати книги на Регистрация. Затварянето се налага поради ремонт на залите за обслужване Книгозаемане и Изкуство. Библиотеката благодари на читателите за разбирането!

Антикварна книжарница

Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!

СЕПТЕМВРИ 2018

Изложба от Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”,  областен кръг. Организатори Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална библиотека “Дора Габе” и Регионално управление на образованието Добрич
Дата: 31 август – 10 септември
Място: Арт галерия

Европейска година на културното наследство „Изкуството да споделяш” 2018

Публикуване на Дигитална колекция „В света на Дора Габе” на сайта на библиотеката http://www.libdobrich.bg/ , съдържа пълнотекстови документи - книги на Дора Габе, както и нейни преводи, издадени в периода 1908-1947 г.
Дата: 3 септември

Нидал Алгафари представя своите книги " Боже ,защо Господ лъже?", "Аллах,милост нямаш ли?", "Любиш ли ти Бог си!" и "Орисани да избираме"
Дата: 7 септември
Час: 17.00
Място: фоайе с пиано на РБ „Дора Габе”

„Родена в Добруджа” - изложба на библиотечни документи, посветена на 78 години от възвръщането на Южна Добруджа към България и 130 г. от рождението на Дора Габе
Дата: 10-28 септември
Място: централно фоайе на РБ „Дора Габе” 

Пътуваща фотодокументална изложба „В света на Дора Габе” по повод 130 години от рождението на поетесата
Дата: 10-28 септември
Място: централно фоайе на РБ „Дора Габе” 

Витрина с библиотечни документи по повод 120 год. от рождението на Христо Смирненски (1898-1923)
Дата: 17-21 септември
Място: Книгозаемане

Информационен ден с презентация на тема „Валета /Малта/ и Леуварден /Нидерландия - Европейски столици на културата през 2018”
Дата: 12 септември
Час: 13.30
Място: Обучителен център

Витрина с библиотечни документи по повод 110 години от обявяване  на Независимостта на България /1908/
Дата: 21 – 28 септември
Място: Книгозаемане

Българска асоциация осиновени и осиновители представя книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти, мамо”
Дата: 28 септември
Час: 17.00
Място: фоайе с пиано

Продължават заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”

На 26 юни 2018 г. се проведе поредното занимание на Летен детски клуб „Играй и учи”, който се организира от Регионална библиотека „Дора Габе” за деца от Добрич и гости на града от 6 до 14 години. В интерактивната зала на библиотеката библиотечен специалист от сектор Работа с деца представи тематична презентация, посветена на опазването на околната среда. Участниците се включиха активно в дискусията за влиянието на човешката дейност за замърсяването на въздуха, водите, почвата и горите, научиха как можем да пестим енергия и защо е толкова важно боклукът да се изхвърля на правилното място, разбраха за заплашителното нарастване на производството на пластмаса и нейното ежедневно използване в бита, както и за замърсяването, което тя причинява на океаните и моретата.

В сряда децата заедно с библиотекари и доброволци се включиха в творческа работилница за моделиране с отпадъчни материали, като по този начин показаха как боклукът може да намери своето красиво приложение. С разбиране за проблемите, които възникват поради прекомерното изхвърляне на отпадъци и невъзможността на някои материали да се разграждат в природата малчуганите създадоха: животни от картонени рула, гора от опаковки за яйца, ракета, вази и моливници от пластмасови бутилки.

В четвъртък малчуганите с интерес изгледаха прожекцията на анимационния филм „Островът на съкровищата”, който ги въвлече в битка с пирати и търсене на съкровища. А после играха на развален телефон и рисуваха живи букви с телата си.

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.