Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Продължават заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”

На 03 юли 2018 г. се проведе поредното занимание под наслов „Историята на Пинокио - 135 г. по-късно”. Заниманието бе посветено на годишнината от първото издание на историята за дървеното човече, което мечтаело да се превърне в истинско момче. 
Библиотечни специалисти от сектор Работа с деца разказаха на участниците любопитни факти за живота и творчеството на Карло Колоди, въплътиха се в героите на обичаната детска книга „Приключенията на Пинокио” и представиха пред малчуганите драматизация с кукли. Децата четоха обичаната от малки и големи история, истински се впечатлиха от озвучената панорамна книга за Пинокио, а приказните герои оживяха в ръцете на малките актьори.

В сряда заниманията на клуба продължиха с познавателни и образователни игри, а с помощта на доброволеца Савка Василева, децата се забавляваха и с балони.

В деня на прожекции на филми участниците гледаха анимацията „Феноменалните” и заедно с уникалното семейство на Боб и Хелън Пар се впуснаха в епично геройско приключение за спасяването на света.