новини и събития

виж АРХИВА
На 11 януари 2019 г., в сектор Работа с деца на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе беседа на тема „Българските зимни празници и обичаи” с ученици от II д клас на СУ ”Св. Климент Охридски” с преподаватели г-жа Господинова и г-жа Чекелова. виж архива
Електронни услуги

НОВО!

Уважаеми ползватели,

Освен преглед за налични библиотечни документи на интернет страницата на библиотеката www.libdobrich.bg/, вече имате възможност за онлайн обслужване посредством Модул "Моята библиотека” (MyLibrary)https://ilib.libdobrich.bg/- персонално пространство за регистрираните читатели. 

Модулът Ви дава достъп до личен читателски картон с информация за заета литература и текущо състояние на заявки, възможност за онлайн - презаписване на заета литература, запазване на литература и проследяване състоянието на заявката, и др. 

За достъп до онлайн услугите „Моята библиотека”
е необходимо да бъдете регистрирани читатели на Регионална библиотека „Дора Габе” за календарната година и да имате потребителско име и парола.

Предоставяме Ви следните възможности за получаване на потребителско име и парола:

• Сами да се регистрирате на https://ilib.libdobrich.bg/, попълвайки онлайн формуляр, който е достъпен при избор на „регистрирайте” в горния десен ъгъл на страницата

• Да посетите Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич, ул. „Независимост” 7 – секторите Заемна за възрастни, Работа с деца или Информационен център, и на място да създадете свое потребителско име и парола.

Антикварна книжарница

Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!

ЯНУАРИ

Българските зимни празници и обичаи - витрина с библиотечни документи
Дата: 2-11 януари
Място: Работа с деца

Библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев”
Дата: 9 януари
Час: 13.30
Място: Изкуство

Беседа Българските зимни празници и обичаи с ученици от 2д клас на СУ „Св. Климент Охридски”
Дата: 11 ян.
Час: 11.00 ч.
Място: Стая на приказките

Беседа по повод 141 г. от Освобождението на град Добрич от турско владичество (27 ян.1878), с ученици от СУ „Св.Св. Кирил и Методий”

Дата: 25 януари
Час: 14.00
Час: 14.45
Място: Краезнание

 

Литературно утро по повод 184 години от рождението на Любен Каравелов

На 7 ноември 2018 година в Регионална библиотека „Дора Габе” гостуваха ученици от четвъртите класове на СУ „Любен Каравелов”. Събитието е част от проявите на училището, свързани с патронния им празник и посветени на 184 години от рождението на писателя, революционер и един от най-видните дейци на българското национално Възраждане.
В Интерактивния кабинет библиотечни специалисти представиха мултимедийна презентация, от която децата научиха любопитни факти за живота и творчеството на автора. Малките гости разгледаха с интерес различни издания на книгите на Каравелов в експонираната витрина и разлистиха издания на „Маминото детенце” и „Българи от старо време” от 1936 година, както и екземпляри включени в колекцията „Редки и ценни издания” на Регионална библиотека „Дора Габе”.
Литературната среща включваше четене на стихотворенията: „Песен на Раковски”, „На Васил Левски”, „Правата смело бранили”, „Кирилу и Методио” и слушане на една от най-значимите български песни „Хубава си моя горо”, чийто текст е написан от Любен Каравелов.
В края на мероприятието децата изявиха желание да посетят сектор Работа с деца, където разгледаха едни от най-атрактивните издания и се възхитиха от множеството книги на любимите им автори, запълнили библиотечните лавици.

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.