новини и събития

виж АРХИВА
Библиотеката продължи представянето на номинираните заглавия в категория „Буболечета“ на Национална награда „ Бисерче вълшебно “. От 20 до 24 март 2023 г., четохме на малчуганите от  II група „Делфинче“ на ДГ №23 Звездица пет интересни заглавия от предложените в категорията за най-малките. виж архива
Електронни услуги

ПРЕЗ ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ОБЩА ЧИТАЛНЯ ОБСЛУЖВА ЧИТАТЕЛИ В КРАЕЗНАНИЕ - ЗАЛА 106

Работно време с читатели:

КНИГОЗАЕМАНЕ, РАБОТА С ДЕЦА
8.30 – 13.00 ч.; 13.30 – 18.30 ч.
КРАЕЗНАНИЕ, ОБЩА ЧИТАЛНЯ, ЦЕНТЪР ЗА ИНФОРМАЦИЯ И СПРАВОЧНО-БИБЛИОГРАФСКО ОБСЛУЖВАНЕ
8.30 – 13.00 ч.; 13.30 – 17.00 ч.

МАРТ

Изложба по повод 90 г. от рождението на Ахил Карамузов (1933 - 2021), добрички музикален педагог, цигулар, историк, краевед
Дата: 1 - 31 март
Място: Централно фоайе

Витрина, посветена на Междунродния ден на Франкофонията
Дата: 20 - 24 март
Място: Книгозаемане

Седмица на „Бисерче вълшебно“ 2023 с четене на номинираните книги в новата категория „Буболечета“, с деца от II група „Делфинче“ на ДГ №23 „Звездица“, ул. „Богдан“
Дата: 20 март – 24 март
Час: 9.00
Място: ДГ №23 „Звездица“

Национален онлайн конкурс за детска рисунка „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“, посветен на 135 г. от рождението на Дора Габе (1888 – 1983), българска поетеса, преводачка, общественичка, родена в Добруджа
Дата: 20 март – 20 април
Място: Фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich

Представяне на Национална награда „Бисерче вълшебно“ 2023 с ученици от VI б клас на ОУ „Христо Ботев“
Дата: 24 март
Час: 13.00
Място: Работа с деца

Четене с драматизация „Истории с Мечо Пух”, по повод Деня на европейските автори, с деца от IV група „Пчеличка“ на ДГ № 23 „Звездица“, ул. „Богдан“
Дата: 27 март
Час: 10.30
Място: ДГ № 23 „Звездица“, ул. „Богдан“

Витрина по повод 27 март - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА
Дата: 27-31 март
Място: Книгозаемане

Празник на буквите „Довиждане, Букварче!“ с ученици от I а на СОУ „Св. Климент Охридски“
Дата: 30 март
Час: 11.30
Място: Интерактивна зала

Витрина по повод 170 г. от рождението на Винсент Ван Гог (1853 – 1890), холандски живописец
Дата: 30 март – 7 април
Място: Изкуство

Празнично литературно утро „Вълшебният разказвач“посветено на 2 април - Международния ден на детската книга и 217 години от рождението на Ханс Кристиан Андерсен, деца от III група „Смехоран“, ДГ № 17 „Първи юни“
Дата: 31 март
Час: 9.00
Място: Стая на приказките

Изложба живопис на Георги Василев, художник любител, бивш треньор на мъжкия национален отбор по волейбол
Дата: 31 март
Час: 17.30
Място: Централно фоайе

Споделяме емоционални моменти от забавлението и положителните емоции в Нощта на невероятните истории на Дж. К. Роулинг за Хари Потър на 12 февруари 2022 г. Сърдечно благодарим на нашите млади читатели за ентусиазма, усмивките и желанието вълшебното пътешествие да продължи!

 

 

 

На 1 февруари 2022 г., обявявихме победителите, които се включиха в януарската кампания на библиотеката „Стани читател и вдъхнови следващия…“. 

329 новорегистрирани читатели подкрепиха нашата инициатива. Петима от тях, избрани чрез жребий спечелиха ваучер за книги на стойност 20 лв. Това са: Гинка Стоянова Филипова, Снежана Ангелова Петрова, Живка Василева Живкова-Газдова, Йорданка Василева Иванова и Стефка Иванова Сеизова-Георгиева.
Поздравления!

 

 

 

На 27 януари 2022 г., литературният свят отбелязва 190 години от рождението на автора на "Алиса в Страната на чудесата" и "Алиса в Огледалния свят", британския писател Луис Карол (1832 – 1898). По повод годишнината ви предлагаме кратка виртуална разходка С Алиса в Страната на чудесата. Представените издания са от фонда на библиотеката, които завладяват малки и големи читатели на вълшебни истории.

 

 

 

На 21 януари 2022 г. се навършват 190 години от рождението на големия френски художник, импресионист Едуар Мане. Виртуална разходка представя различни библиотечни документи с репродукциите на някои от най-известните картини на Мане, част от шедьоврите на световните музеи Метрополитън, САЩ; Ермитажа, Санкт Петербург; Музей Орсе, Париж; Музей на изящните изкуства Пушкин, Москва и др., с биографии на художника, негови писма и записки.

 

 

 

На прага на 2022 година, с радост споделяме, че победителят в нашата онлайн-игра „За Коледа си пожелавам…“ е Atanaska Sutcu от Добрич, която получава пълен комплект от 40 книги Златна колекция XX век /Издател: Труд & 24 часа. Поздравления!

Благодарим на всички за участието и споделените чувства!

 

Завършваме поредната инициатива на библиотеката с думите на писателя Айзък Азимов:

„Научих, че няма как да дам, ако нямам. Ако нямам вътрешен мир, няма как да дам разбиране. Ако нямам търпение, няма как да дам време. Ако нямам любов към себе си, няма как да дам любов на другите. Та това искам в новите 365 дни! Да имам, за да раздавам…“.

 

  

 
КОЛЕДАРСКИ БЛАГОСЛОВ

Съвместните инициативи с III група „Звездичка“ на ДГ № 10 „Слънчице“, с преподавател Маринела Василева, за тази година завършиха с Коледарски благослов, с който децата поздравиха библиотекарите за празниците. 

С радост споделяме с всички Коледните благопожелания на III група „Звездичка“ от ДГ № 10 „Слънчице“!

 

 

 

Още един празничен поздрав от III група „Звездичка“ на ДГ № 10 „Слънчице“!

 

 

 

Весела Коледа и Честита 2022 година и на вас, скъпи деца!

 

 

 

 

МИЛИ ДЕЦА,

Пред  Коледните празници сме ви подготвили две кратки видеа с приказки от книжката на Павлина Делчева-Вежинова "Вярвай в чудеса", издателство "Дамян Яков".

Книгата съдържа 13 коледни приказки. За джуджета и еленчета, за елхи и вълшебни шейни, за деца и за възрастни с млади сърца...
Ако искате да прочетете всички приказки от книжката "Вярвай в чудеса", заповядайте в сектор Работа с деца! Очакваме ви и ви пожелаваме Весела Коледа и Щастлива 2022 година!

 

"Писмото"

 

 

 

"Коледната украса"

 

 

 

 

 

 Скъпи малки читатели,

На 24 ноември отбелязваме 195 г. от рождението на популярния детски писател Карло Колоди.
По повод годишнината, ви каним на куклен театър, за да ви разкажем за Приключенията на Пинокио. Желаем ви приятно забавление с героите на италианския разказвач Карло Колоди!

 

 

 

Любители на класическата музика,

По повод 210 г. от рождението на унгарския композитор и пианист Ференц Лист /1811-1886/ ви предлагаме музикална витрина, посветена на маестрото.

Включените книги, грамофонни плочи, нотни издания и сравочници са от фонда на библиотеката, които може да заемете, за да научите повече за живота на великия музикант и да се докоснете до завладяващата музика на композитора.

 

 

 Скъпи деца!

На 1 юни, желаем ви щастливо детство! Четете и обичайте книгите, само така ще преживеете незабравими вълшебни мигове с приказни истории от далечни страни, ще намерите нови приятели, с които да споделяте за любимите си герои, произведения и автори, ще научите много нови думи, ще бъдете по-уверени и по-успешни!

В днешния празничен ден ще ви прочетем част от приказката „Зайо-Байо библиотекар“ на Анна и Радка Александрови. А как завършва приказката - ще разберете ако посетите сектор Работа с деца на библиотеката. Очакваме ви!

 

 

 

Честит празник на словото!

По повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, библиотеката представя виртуална изложба с част от най-значимите документи от своята Колекция от Редки и ценни издания. Книжовното наследство, съхранявано в Регионална библиотека „Дора Габе” е част от българската и световна история и култура, отразени в писаното слово.

 

 

 

XVI Маратон на четенето 2021 / 23 април – Международен ден на книгата и авторското право 


Маратонът е посветен на 135 години от рождението на любимия детски писател Ран Босилек, автора на „Родна реч”, „Я кажи ми”, „Косе Босе“, на веселите патилански истории и много други.

Нека заедно съпреживеем магията на писаното слово!

XVI-ят Маратон на четенето стартира с посланието към четящите хора на обичаната добруджанска поетеса Елка Няголова, която споделя с нашите последователи стихотворението „Балконът“ от най-новата си книга „Парапет за душата“. 

 

 

Маратонът на четенето продължава с добричката поетеса Генка Петрова, с призива ѝ да обичаме книгата. Авторката чете и своето стихотворение за деца „Пързалка“.

 

 

Петър Петров, гл. редактор на ИА „Добруджа“ се включва в днешния маратон с четене на откъс от популярния роман за деца, написан под формата на дневник  - „Сърце“ на Едмондо де Амичис.

 

 

Ученици от IVа клас на СУ „Любен Каравелов“, с  преподавател Иванка Желева, се присъединяват към днешния Маратон на четенето с весела история от любимите на няколко поколения „Патиланци“ на Ран Босилек.

 

 

Маратонът на четенето продължава с преподавателката от СУ „П.Р.Славейков“ Янка Вълкова, с прочит на откъс от книгата на Веселина Седларска „България за начинаещи“, книга за различията, които ни събират.

 

 

Още възпитаници на Иванка Желева от IVа клас на СУ „Любен Каравелов“ се включват в Маратона на четенето със забавна история от Патиланското царство на Ран Босилек.

 

 

Надежда Иванова, културолог и преподавател, избира да подкрепи Маратона с четене на откъс от романа на Жан-Пол Сартр „Погнусата“.

 

 

Ученици от IVб клас на СУ „Любен Каравелов“, с преподавател Мария Георгиева, се присъединяват към днешния Маратон на четенето, за да ни прочетат още една история с незабравимия герой на Ран Босилек Патиланчо и неговите другари.

 

 

Маратонът на четенето подкрепи и преподавателят Марияна Узунова от СУ „Д. Талев“ с четене на откъс от книгата за неукротимия човешки дух на Джон Стайнбек „На изток от рая“.

 

 

Ученици от IVб клас на СУ „Любен Каравелов“, с  преподавател Мария Георгиева се присъединяват към днешния Маратон на четенето, за да ни въвлекат в неповторимия детски свят на Патиланците от едноименното произведение на Ран Босилек.

 

 

Поетесата Генка Петрова се включва в Маратона на четенето и с авторско изпълнение на стихотворението „Игра на дама“.

 

 

Ученици от IVб клас на СУ „Любен Каравелов“, с  преподавател Мария Георгиева, се присъединяват към днешния Маратон на четенето, с веселите приключения на любопитните, находчиви и жизнерадостни патиланци.

 

 

Преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ Корнелия Вълкова подкрепя Маратона с четене на откъс от „Ноев ковчег“ на Йордан Радичков, книга с изключително красив език и многопластови истории.

 

 

Ученици от IVб клас на СУ „Любен Каравелов“, с  преподавател Мария Георгиева, се присъединяват към днешния Маратон на четенето, за да ни прочетат весела история с малките Патиланци и тяхната любяща баба Цоцолана.

 

 

В Маратона на четенето се включва и Анелия Христова Енчева, на 9 г., III в клас, ОУ "Христо Ботев", с представяне на приказката "Отишла баба за дренки" на Ран Босилек.

 

В днешно време имаме нужда да четем и да бъдем читатели повече от всякога.

Благодарим на всички, които се включиха в щафетното четене, споделиха своето отношение към книгите и четенето, направиха ни съпричастни към магията на писаното слово, съпреживяхме заедно мъдростта, надеждата, радостта от живота, триумфалните победи на човешкия дух, чрез популярни произведения на български и чуждестранни автори.

 

 

 

D.E.A.R. Day (Drop Everything And Read) - "Остави всичко и чети"

На 12 април е родена една от най-обичаните детски писателки в целия свят Бевърли Клиъри, чиито истории и незабравими герои продължават да вълнуват поколения читатели. В нейна чест всяка година по света се отбелязва D.E.A.R. Day - "Остави всичко и чети" - инициатива, която цели да стимулира четенето сред децата и родителите им.

Библиотеката отбелязва D.E.A.R. Day с видеопредставяне на любимата писателка на малчуганите, нейни произведения от фонда на сектор Работа с деца и четене на откъс от „Светът на Рамона“.

 

 

 

 

Международен ден на здравето

На 7 април отбелязваме Международния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Библиотеката подкрепя Общинска кампания „Бъди здрав! 2021“.

Кратко видео представя част от детската литература във фонда на библиотеката, която може да се заеме за дома, със съвети и практически насоки за здравето на децата.

Честит празник на всички медици!

 

 

 

Бисерче вълшебно 2021

Библиотеката подкрепя с радост и тазгодишната Награда за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” и е уверена в ползите от нея при насърчаване на четенето. Децата от 5 до 16 г. могат да гласуват онлайн от 11 май до 22 септември 2021 г. Малчуганите под 5 години, които имат любими номинирани заглавия и също искат да бъдат част от гласуването, могат да го направят през “Вход за бъдещи читатели с мнение”.

Скъпи приятели,
В поредица от видеа ви представяме наличните издания в нашия фонд, които можете да прочетете, щом библиотеката започне отново да обслужва читатели. Надяваме се, че ще е скоро!

Книгите са разпределени в четири възрастови категории с художествени книги и една категория за нехудожествени: Откриватели (5-7 г.); Изследователи (8-10 г.); Мечтатели (11-13 г.); Майстори (14-16 г.) и Нещотърсачи (нехудожествени, 5-16 г.).

 

 

Категория Откриватели 5-7 г.

 

 

 

Категория Изследователи 8-10 г.

 


 

Категория Мечтатели 11-13 г.

 

 

 

Категория Майстори г.

 

 

 

Категория Нещотърсачи 5-16 г.

 

 

 
 
 

Знаете ли, че …

На 24 февруари 1786 г. е роден Вилхелм Грим, по-малкият от популярните разказвачи на приказки Братя Грим. Макар, че приказките първоначално да не са били много подходящи за деца, основна тема във всяка една от историите е победата на доброто над злото. В едно сме убедени всички - няма нищо по-вълнуващо за четене от вечните приказки на Братя Грим!

 

 

 

За вас деца...

Препоръчваме на децата и техните родители интересни заглавия от приказния фонд на библиотеката. С това видео ви представяме поредицата от детски книжки „Моите мили съседи“.

 

 

 

Знаете ли, че...

На 27 януари 1832 г. е роден Луис Карол, британски писател, философ и математик, автор на „Алиса в страната на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“.

В това видео представяме различни издания, разказващи за приключенията на Алиса от фонда на сектор Сектор Работа с деца на библиотеката.                      

 

 

 

 

Знаете ли, че…

На 27 януари 1756 г. е роден гениалният австрийски композитор Волфганг Амадеус Моцарт, наричан „детето-чудо”.

В това видео представяме различни по вид библиотечни документи от фонда на сектор Изкуство, чрез които можете да се докоснете до богатия и многопластов талант на един от най-великите музикални творци в историята на изкуството.

 

 

 

Знаете ли, че...

На 18 януари 1882 г. е роден Алън Милн, автор на „Мечо Пух“, превърнала се в любима книга на поколения деца. В тази виртуална разходка представя различни издания със забавните истории на Мечо Пух и неговите приятели, съхранени в сектор Работа с деца на библиотеката.

 

 

 

Знаете ли, че….

На 12 януари 1628 г. роден Шарл Перо, френски писател и фолклорист, създал едни от най-известните детски приказки „Котаракът в чизми“, „Пепеляшка“,  „Спящата красавица“ и много други.

Приказките на Шарл Перо поучават и забавляват не само децата, но и възрастните. И до днес те са приятно четиво за малки и големи.

 

 

 

Благословена Коледа IV

В духа на Коледа, с това видео ще ви разкажем как хората по света празнуват светлия християнски празник.

 

 

 

Благословена Коледа III

Пред Коледните празници, ви предлагаме да съпреживеем забавни коледни приключения, които надничат от детските книжки и нямат търпение да бъдат прочетени.

 

 

 

Благословена Коледа II

С празнично настроение, ще надникнем в приказния свят на една вълшебна Коледа под звездното небе.

 

 

 

Благословена Коледа I

Пред най-светлите християнски Коледни празници, препоръчваме на децата и техните родители интересни коледни заглавия от своя приказен фонд. Сектор Работа с деца ви кани в магичния свят на Санта Клаус.

 

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания VII

По повод 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

 

 

 

Знаете ли, че...

В това видео ще ви преставим поредицата от енциклопедии „Откриватели“. Повдигнете капачетата по страниците и ще откриете отговорите на най-важните въпроси за заобикалящия ни свят.

  

 

 

Знаете ли, че...

В поредицата за любопитковци ви каним раздходка в удивителния свят на животните.

Разгърнете страниците и ще научите много любопитни факти за тях.

 

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания VI

По повод 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

  

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания V

По повод 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

 

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания IV

По повод 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

 

 

 

Скъпи малки приятели,

Обичате ли приказката за приключенията на Пинокио, един от най-прочутите герои в историята на детската литература?

Знаете ли, че Карло Колоди започва да пише „Приключенията на Пинокио“ през далечната 1880 г. и вече 140 години радва децата по цял свят, дава им знания и поуки. Издадена на повече от 240 езика, тя се нарежда сред най-превежданите творби в света.

Приятно гледане!

 

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания III

По повод 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

 

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания II

По повод 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич, ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

 

 

 

Честит празник, мили деца!

Заповядайте в библиотеката! Между страниците на  забавните и красиви книжки ви очакват приказни герои, приключения и пътешествия в далечни страни.

Подготвихме това видео с много любов за вас!

 

 

 

Юбилейна поредица 70 години – 70 послания I

По повод 24 май и 70 години от основаването на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич ви предлагаме виртуална поредица, която включва книги с автографи на известни български писатели, поети и публицисти, добрички автори, изследователи на културата и историята на Добруджа и общественици с посланията им към библиотеката и четящите хора.

Книгите са подписани лично от техните автори и са подарени на библиотеката в различни периоди и по различни поводи. Изданията са белязани с уникалния почерк на дарителите и остават като незабравим спомен от срещите с тях. Библиотечната колекция от 1180 тома съдържа произведения с автографи на Дора Габе, Валери Петров, Стефан Цанев, Дамян Дамянов, Николай Хайтов, Антон Дончев, Желю Желев, Асен Босев, Станка Пенчева, Христо Фотев, Любен Бешков, Верка Сидерова и още много други.

  

 

 

 

Когато играчките не спят… III

Скъпи приятели, библиотеката подготви за вас поредица от приказни истории. Гледайте ни, за да разберете какво се случва с играчките, когато не искат да спят.

А сега ще ви заведем на рожден ден, но на кого… ще разберете от видеото.

 

 

 

 

 

 XV Маратон на четенето 2020

 

В края на 15-я Маратон на четенето 2020 ви каним на куклен театър с вечната приказка за Червената шапчица.

Приятно гледане!

 

 

 

Маратонът на четенето продължава

Трети „г“ клас при СУ "П.Р.Славейков" с кл. ръководител Яна Вълкова
с удоволствие се включва в Маратона на четенето 2020  

Представяме ви Калоян Ганчев, Арина Енева, Георги Василев, Емилия Цветомирова, Рая Живкова.

 

 

 

 

 

 Маратонът на четенето продължава с добричката писателка Марина Константинова.

 

 

 

 

Випуск Трети клас при СУ "Св. Климент Охридски" с удоволствие се включва в Маратона на четенето 2020 г., с класни ръководители - Веселина Иванова, Тетяна Радова, Руска Симеонова, Виолета Иванова и Ирина Радева

Представяме ви Пламен Иванов 3 "А" кл., Грациела Герасимова 3 "Б" кл., Райън Митев 3 "В" кл., Кристияна Костадинова 3 "Д" кл.

 

 

 

 

 В Маратона на четенето се включва и Николай Петров от 3 "б" клас на СУ „Димитър Талев“

 

 

 

Учениците от 4 „в“ клас при СУ "Димитър Талев" с кл. ръководител Красимира Хинева активно се вк