На ръба

Автор: Луси Гоучър
Издателство: AMG Publishing
Категория:  Чужда художествена литература

„На ръба“ е трилър, в който обратите дебнат от всяка страница, а мистерията няма да ви остави да мигнете, докато не стигнете до истината.

„В един момент човек може да си тананика коледни песни, да танцува в кухнята, да бъде изпълнен с милион надежди за бъдещето – а на следващия ден да гръмне новината, че се е самоубил. Така, както стана с Попи.“

Всички казват, че Попи е скочила.

Клементин Харис е съсипана след неочакваното самоубийство на сестра си Попи. Шест месеца след нещастното събитие тя се опитва да се върне обратно към нормалния си живот. Нейната красива, креативна сестра, със слънчева усмивка, е скочила от ръба на скала. Това е заключението на разследващите. Така мисли и Клементин. До деня, в който се появява Даниел.

Всички казват, че сестра му е скочила.

Една нощ, докато е на смяна като доброволец в Телефона на доверието, Клементин провежда разговор, който преобръща представите ѝ за всичко. Човекът от другата страна на линията е Даниел Бъртън, чиято сестра Рейчъл споделя съдбата на Попи. Но той има доказателства, че сестра му е била жертва на жестоко убийство. И никой не му вярва.

Понякога е по-лесно да повярваш на лъжата.

Ако казаното от Даниел е истина, възможно ли е Попи да не е сложила сама край на живота си? Дали не е била… бутната от ръба на скалата?

Ами ако истината е пред очите на Клементин?

Двамата започват собствено разследване, което се превръща в надпревара с времето. Твърде много съвпадения и съмнителни ситуации карат

Клементин да се замисли дали не полудява. И в един миг всеки от обкръжението ѝ се превръща в заподозрян.