новини и събития

виж АРХИВА
През тази седмица занимание на Летен детски клуб „Играй и учи” бе посветено на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Чрез специално разработена презентация библиотечен специалист разказа на децата за живота и средата, в която е отраснал Апостола, за неговите псевдоними, идеологии и революционна дейност.  виж архива
Електронни услуги

Библиотеката обявява следните Дни за безплатен абонамент – 2 април – Международен ден на детската книга, 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, 11 май – Професионален празник на библиотекаря, 24 май Ден на славянката писменост, на българската просвета и култура, 1 юни – Международен ден на детето, 25 септември – Ден на град Добрич, 1 ноември – Ден на народните будители.

Забележка: В случаите, когато обявеният ден е почивен, безплатна регистрация се извършва предходния работен ден.

ЮЛИ

Моето първо посещение с деца от ЧДГ „Монтесори”
Дата: 12 юли
Час: 10.30
Място: Работа с деца

Изложба "Детска илюстрация" на Румен Скорчев и Росица Скорчева
Дата:15 юли – 30 август
Откриване: 15 юли, 17.30 ч.
Място: централно фоайе

Беседа в библиотечна колекция „В света на Дора Габе” с деца от летен детски клуб от гр. Тервел
Дата: 17 юли
Час: 12.00
Място: БК „В света на Дора Габе”

Екскурзия и Моето първо посещение с деца от Детски клуб и занималня „Слънчеви деца”
Дата: 18 юли
Час: 13.30
Място: Работа с деца

Петър Пунчев представя книгата си „Вие сте тук”
Дата:18 юли
Час: 17.30 ч.
Място: фоайе с пиано

Публична сказка по беседи на Петър Дънов на тема „Красивото в живота през погледа на Опра Уинфри”. Организатор на срещата Александър Сириньотис, водещ Жулиета Иванова
Дата: 24 юли
Час: 17.30 ч.
Място: фоайе с пиано

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

 

 Антикварна книжарница

Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!
 

Литературно утро по повод 184 години от рождението на Любен Каравелов

На 7 ноември 2018 година в Регионална библиотека „Дора Габе” гостуваха ученици от четвъртите класове на СУ „Любен Каравелов”. Събитието е част от проявите на училището, свързани с патронния им празник и посветени на 184 години от рождението на писателя, революционер и един от най-видните дейци на българското национално Възраждане.
В Интерактивния кабинет библиотечни специалисти представиха мултимедийна презентация, от която децата научиха любопитни факти за живота и творчеството на автора. Малките гости разгледаха с интерес различни издания на книгите на Каравелов в експонираната витрина и разлистиха издания на „Маминото детенце” и „Българи от старо време” от 1936 година, както и екземпляри включени в колекцията „Редки и ценни издания” на Регионална библиотека „Дора Габе”.
Литературната среща включваше четене на стихотворенията: „Песен на Раковски”, „На Васил Левски”, „Правата смело бранили”, „Кирилу и Методио” и слушане на една от най-значимите български песни „Хубава си моя горо”, чийто текст е написан от Любен Каравелов.
В края на мероприятието децата изявиха желание да посетят сектор Работа с деца, където разгледаха едни от най-атрактивните издания и се възхитиха от множеството книги на любимите им автори, запълнили библиотечните лавици.

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.