Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Моето първо посещение в библиотеката

В Националната библиотечна седмица, която се провежда от 13 до 17 май 2019 г. под мотото „Книгите са само началото…”, на 15 май 2019 г., деца от IV група “Мечо Пух”  на  ДГ №24 „Приказен свят”, с  преподавател Мария Колева, направиха своето първо посещение в библиотеката.

Децата разгледаха сектор „Работа с деца”, научиха какви са правилата за обслужване, кои книги могат да се заемат за дома и кои се ползват на място. В „Стаята на приказките” бе представен част от фонда на сектора, съобразена с тяхната възраст, енциклопедии, които могат да се заемат за дома, красиво илюстровани приказки, панорамни книжки, книжки с прозорчета, светещи и пеещи, както и такива, които се гледат със специални лупи.

Особено голям интерес предизвика най-новото издание на Disney-Pixar „Колите 2”, която може да бъде разгледана с помощта на специално прожекционно апаратче и 3D очила, озвучените книжки „Пинокио” и „Аладин”, великолепното издание на „Спящата красавица” – история, разказана с помощта на изящни фигури в стил „театър на сенките”, триизмерния пътеводител „Океаните”, панорамния атлас „Градовете по света”, изпълнен с обемни илюстрации и подвижни елементи.

В  края на срещата малчуганите получиха своите първи читателски карти.