новини и събития

виж АРХИВА
През тази седмица занимание на Летен детски клуб „Играй и учи” бе посветено на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Чрез специално разработена презентация библиотечен специалист разказа на децата за живота и средата, в която е отраснал Апостола, за неговите псевдоними, идеологии и революционна дейност.  виж архива
Електронни услуги

Библиотеката обявява следните Дни за безплатен абонамент – 2 април – Международен ден на детската книга, 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, 11 май – Професионален празник на библиотекаря, 24 май Ден на славянката писменост, на българската просвета и култура, 1 юни – Международен ден на детето, 25 септември – Ден на град Добрич, 1 ноември – Ден на народните будители.

Забележка: В случаите, когато обявеният ден е почивен, безплатна регистрация се извършва предходния работен ден.

ЮЛИ

Моето първо посещение с деца от ЧДГ „Монтесори”
Дата: 12 юли
Час: 10.30
Място: Работа с деца

Изложба "Детска илюстрация" на Румен Скорчев и Росица Скорчева
Дата:15 юли – 30 август
Откриване: 15 юли, 17.30 ч.
Място: централно фоайе

Беседа в библиотечна колекция „В света на Дора Габе” с деца от летен детски клуб от гр. Тервел
Дата: 17 юли
Час: 12.00
Място: БК „В света на Дора Габе”

Екскурзия и Моето първо посещение с деца от Детски клуб и занималня „Слънчеви деца”
Дата: 18 юли
Час: 13.30
Място: Работа с деца

Петър Пунчев представя книгата си „Вие сте тук”
Дата:18 юли
Час: 17.30 ч.
Място: фоайе с пиано

Публична сказка по беседи на Петър Дънов на тема „Красивото в живота през погледа на Опра Уинфри”. Организатор на срещата Александър Сириньотис, водещ Жулиета Иванова
Дата: 24 юли
Час: 17.30 ч.
Място: фоайе с пиано

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

 

 Антикварна книжарница

Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!
 

Делегация от руския град Саратов на посещение в библиотеката

На 4 юни 2019 г. на посещение в Регионална библиотека „Дора Габе” бе делегация от руския град Саратов - побратим на Добрич. По време на визитата си гостите – Наталия Леонтйева, зам.-кмет „Социални дейности“ към администрацията на Община Саратов и Светлана Буранова – консултант към отдела за взаимодействие с обществените сдружения, посетиха секторите за обслужване на ползватели, библиотечни колекции „В света на Дора Габе”, „Редки и ценни издания” и „Петър Увалиев”, книгохранилището с витражно пано, както и интерактивната зала на библиотеката.

Директорът на културната институция Невена Христова запознаха гостите с разнообразните дейности на библиотеката. С кратки беседи бе представено творчеството и житейския път на видните български интелектуалци Дора Габе и Петър Увалиев. Специално внимание бе отделено на старите ценни книги, притежавани от най-голямото книгохранилище в добричка област. Гостите от Саратов също споделиха опита на саратовските библиотеки в глобалното информационно общество, успешни професионални практики и мерките на община Саратов за подпомагане библиотечно-библиографската и информационна дейност в града. Своеобразната екскурзия завърши с обмяна на подаръци, а в книгата за посещения на библиотеката г-жа Наталия Леонтйева написа: „С огромна благодарност за ползотворната екскурзия в библиотеката. Във всяка зала и изложба се усеща вашата любов ви към КНИГИТЕ! Пожелавам на библиотеката заинтересовани читатели, развитие и творчески идеи. С искрено желание за сътрудничество!”.

По време на визитата двете страни си пожелаха до нови срещи и бъдещо сътрудничество между библиотечните специалисти от градовете Саратов и Добрич.

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.