Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Сладоледено лятно четене


В нетрадиционна обстановка продължават инициативите на Регионална библиотека „Дора Габе” в подкрепа на Националната кампания за избор на най-добра детска книга „Бисерче вълшебно”2020, организирана от Фондация „Детски книги”.
В прохладата на лятна градина библиотечен специалист представи на учениците от IVв клас на СУ „Димитър Талев” с класен ръководител Красимира Хинева, техните родители и малки и големи братя и сестри номинираните книги в осмото издание на Наградата за най-добра детска книга.
Децата имат възможност да гласуват за заглавията, които най-много са ги впечатлили до 22 септември 2020 г. С голям интерес изслушаха няколко вдъхновяващи истории на едни забележителни жени – Дж. К. Роулинг, Мария Кюри, Мария Калас от „Аз съм жена чудо” на Елън Бейли.
Приятна изненада от г-жа Хинева към нейните любими ученици бе възможността всеки присъстващ да сподели какво е за него лятото и да го напише собственоръчно на специално изработено пано. Накрая четенето на истории завърши със сладоледена почерпка.