Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Представиха поетичната книга на Габриела Господинова ,,Разговор със звездите"

На 22 юни 2022 г. в библиотеката се състоя премиера на първата стихосбирка на Габриела Господинова, ученичка в 10 ,,а" клас на СУ ,,Св. Климент Охридски" гр. Добрич,  с множество награди от състезания и конкурси в сферата на литературата и философията на общинско, областно и национално ниво. Поетичният сборник носи романтичното заглавие ,,Разговор със звездите", с редактор Веселина Атанасова, поетеса и дългогодишен преподавател по български език и литература в училището.

Директорът на библиотеката Теодора Денкова приветства гостите и авторката и изрази желанието на културната институция да предоставя сцена за таланта на младите хора.  Литературната среща откри Радостина Калчева, преподавател по български език и литература - инициатор и организатор на събитието, а Веселина Атанасова представи учителите, приятелите и семейството на Габриела, които са я подкрепили и вдъхновявали в реализацията на изданието, и ѝ пожела „звезден“ успех. Габриела Господинова сподели с гостите за своя път, ценностите и мечтите си, за необходимите ѝ тишина и уединение, любимите си места и хора, които ѝ дават надежда и сила да продължи. Младата авторка благодари на съмишлениците си и на СУ ,,Св. Климент Охридски", финансирало проекта.

На премиерата прозвучаха изпълнения на флейта, китара и пиано на ученици от музикалните паралелки на СУ ,,Св. Климент Охридски", сред които и Габриела Господинова. Многобройните приятели и почитатели на талантливата авторка получиха автограф върху дебютната ѝ книга.