Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Нощ на литературата / Literature Night 2022 в библиотеката

На 7 септември, библиотеката за поредна година се включи в Нощ на литературата / Literature Night 2022, за да покани младата добричка публика да четем заедно европейска преводна литература. Тази година избрахме да представим книгата на норвежката писателка Гюдрюн Скретинг „Антон и други стадни животни“ - задушевен разказ за приятелството, влюбването и заплетените ситуации в живота. Романът е номиниран за норвежката награда за детска литература ARK.

Събитието откри д-р Емилия Баева, зам.-кмет Хуманитарни дейности, Община град Добрич. Директорът на библиотеката Теодора Денкова поздрави присъстващите и представи автора на предложената книга и четеца, а при нас това бе Надежда Иванова, директор на ЧОУ „Мария Монтесори“ и ЧПГТП „Райко Цончев“. 

На всеки 30 минути в читателското гнездо се чете откъс от тази увлекателна, забавна и емоционално въздействаща книга, а децата които посетиха събитието истински се забавляваха и дори пожелаха да четат и други откъси от романа.

Две книги на норвежката писателка – дебютната ѝ “Антон и други произшествия” и представената „Антон и други стадни животни“ очакват читателите на сектор Работа с деца.