Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

В библиотеката гостува писателят Марин Георгиев

На 19 май 2023 г., в библиотеката гостува писателят Марин Георгиев, един от значимите представители на българската култура – поет, ярък публицист, литературен критик, преводач и издател. Неговите две нови книги „Камъчета под езика“ и ,,Девет" представи Ангел Русков, писател и журналист. Директорът на библиотеката Теодора Денкова приветства автора, който сподели с добричката публика доброто си отношение към града и писателите в Добрич.

Според Ангел Русков „Камъчета под езика“ е като естествено продължение на „Отворена книга“, своеобразна Видрица от втората половина на 60-те години на миналия век до днес, ярка панорама на една епоха, изговаряне на мълчанието, камъчета – дребни пъзели на живота в България. Сборникът с поеми „Девет“ определи като рядко явление, тъй като все по-рядко се пише повествование в стих. Роман в стихове, концентрат на впечатленията на автора през годините, неговата житейска мъдрост и философия.

Марин Георгиев говори за своите творчески търсения, задълбочени анализи на преводи на български, начин на писане, съмнения и успехи и зарадва почитателите си с намерението да издаде още книги, като История на вестник „Литературен фронт“ и др.