новини и събития

виж АРХИВА
През тази седмица занимание на Летен детски клуб „Играй и учи” бе посветено на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Чрез специално разработена презентация библиотечен специалист разказа на децата за живота и средата, в която е отраснал Апостола, за неговите псевдоними, идеологии и революционна дейност.  виж архива
Електронни услуги

Библиотеката обявява следните Дни за безплатен абонамент – 2 април – Международен ден на детската книга, 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, 11 май – Професионален празник на библиотекаря, 24 май Ден на славянката писменост, на българската просвета и култура, 1 юни – Международен ден на детето, 25 септември – Ден на град Добрич, 1 ноември – Ден на народните будители.

Забележка: В случаите, когато обявеният ден е почивен, безплатна регистрация се извършва предходния работен ден.

ЮЛИ

Моето първо посещение с деца от ЧДГ „Монтесори”
Дата: 12 юли
Час: 10.30
Място: Работа с деца

Изложба "Детска илюстрация" на Румен Скорчев и Росица Скорчева
Дата:15 юли – 30 август
Откриване: 15 юли, 17.30 ч.
Място: централно фоайе

Беседа в библиотечна колекция „В света на Дора Габе” с деца от летен детски клуб от гр. Тервел
Дата: 17 юли
Час: 12.00
Място: БК „В света на Дора Габе”

Екскурзия и Моето първо посещение с деца от Детски клуб и занималня „Слънчеви деца”
Дата: 18 юли
Час: 13.30
Място: Работа с деца

Петър Пунчев представя книгата си „Вие сте тук”
Дата:18 юли
Час: 17.30 ч.
Място: фоайе с пиано

Публична сказка по беседи на Петър Дънов на тема „Красивото в живота през погледа на Опра Уинфри”. Организатор на срещата Александър Сириньотис, водещ Жулиета Иванова
Дата: 24 юли
Час: 17.30 ч.
Място: фоайе с пиано

Летен детски клуб „Играй и учи”, за деца от 6 до 14 г., за пълноценно и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция
Всеки вторник, сряда и четвъртък
от 10.00 до 12.00 ч.
Място: Интерактивна зала

 

 Антикварна книжарница

Във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Дора Габе” функционира антикварна книжарница с разнообразна художествена литература за деца и възрастни, както и заглавия от всички отрасли на знанието. Цена на заглавие – 2.00 лв. Заповядайте!
 

Некролози и други многоточия по българия
  • Автор: Христо Стоянов
  • Издателство: Хри100
  • Категория: Българска художествена литература

Христо Стоянов бие камбаната за голяма част от проблемите на България в новата си книга "Некролози и други многоточия". В нея писателят търси отговор на въпроса: "Имат ли морал българските политици и интелигенция".
Освен с политиците и интелигенцията, в книгата си Стоянов се занимава и с проблема с емигрантите. Писателят бе категоричен в "България сутрин", че хората, решили да напуснат страната ни, са взели по-лесното решение, вместо да останат тук и да продължат да се борят.
"Пиша България с малка буква, защото я превърнахме в нарицателно. Използваме я като извинителна бележка за собственото си съществуване. Това е трагично. Хората, които се намятат с трибагреника, сякаш е чаршаф от първата брачна нощ, те ли са по-големи българи от мен? Те изписват граматически правилно България, но дали живеят морално правилно в тази страна", коментира той.
"Парите, които влизат у нас от емигрантите, също са извинителна бележка. Това са 2-3 милиарда извинителни бележки, само че с воден знак. Никой не задава въпроса на тези емигранти: "Каква е цената на тези пари?". Те не са ли капан за мишки? Защото криминалният контингент знаят кога бабата или дядото получават тези 200-300 евро индулгенция и изнасилват и ограбват майката на този емигрант. 90% от изнасилените са майки на емигранти. Българинът не може да разбере, че половината на поклона е надупване. Кое е по-мръсно - да кажеш истината, или да си част от тази истина? Второто е по-жестоко".

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.