Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Премълчаните истини

"Премълчаните истини" на Михаил Делев е посветена на темата за допинга в спорта.

Михаил Делев е роден в София. Средното си образование получава в Образцовия механотехникум "Сталин" в София. Дипломира се в Софийския университет "Св. Климент Охридски" с първа специалност "Славянски филологии" и с втора специалност "Педагогическа психология".

В журналистиката навлиза през 1972 г. като сътрудник на спортната редакция на вестник "Труд", а от началото на 1973 е с постоянен договор във вестник "Народна армия". Работи като редактор в "Народна младеж" и "Свободен народ", като завеждащ отдел във "Вечерни новини", като главен редактор на "Меридиан спринт", "Спорт тото" и "Спорт експрес". Професионалната си кариера продължава като пресаташе на Българския футболен съюз, по-късно като завеждащ отдел "Информация" в Министерството на младежта и спорта.

Дългогодишен генерален секретар на Българската асоциация на спортните журналисти, а от 2014 година е и генерален секретар на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа. Автор е на книгата "Дали видях Америка", на двутомен алманах за бокса - "Рингът на бедните момчета" и двутомен алманах за баскетбола - "Играта на личностите".