Регионална библиотека "Дора Габе" - гр. Добрич

Топ мистериите на Вселената

Слави Панайотов става популярен с канала си The Clashers в YouTube, където публикува най- разнообразни научнопопулярни видеа на различни теми. Последователите му там са вече над 880 000 и всяка седмица те очакват някоя от известните му „Топ класации", „50 невероятни факта", влогове и други.

Автор е на още две произведения от серията „Топ мистериите“ като в първата разказва за най-големите загадки на България, а във втората разширява мащаба и стига до всички краища на света.

След книгите си „Топ мистериите на България“ и „Топ мистериите на света“ Слави Панайотов стига до последната граница – Космоса. Заедно със своите читатели се впуска на едно вълнуващо пътешествие през времето и пространството в търсене на отговор на някои от най-неудобните въпроси: Как е възникнала Вселената и колко голям е бил Големият взрив? Защо ние съществуваме точно тук и сега и дали има по-висша сила? Какви са тайните на светлината и защо тя е най-бързото нещо в космоса? Защо светът на микротелата е подвластен на различни от нашите закони? Имат ли черните дупки тайни, които никога няма да разкрият? Луната и Марс повдигат някои много неудобни въпроси, дали са открити техните отговори?Как се е зародил животът в Космоса и дали е случаен? Сами ли сме във Вселената и какви са доказателствата за съществуването на извънземни?
Това са една малка част от загадките в страниците на тази книга, които завладяват ума и преобръщат за пореден път представите ни.