Синьо слънце

Автор: Светлана Любомирска
Издателство: Фабер
Категория: Българска художествена литература

Младо семейство изоставя големия град и се установява в живописно село край морето. Ева и Леон са успели в професиите си хора, но тежката болест на техния син Давид коренно променя живота им. Ева изоставя кариерата си на музикант и се отдава изцяло на детето, а Леон се изправя пред непосилната задача да се справи с вътрешните си проблеми и оцеляването на семейството. Късната есен носи монотонността и тишината на дните, събуждани единствено от звуците на пианото и грохота на морето.

Обезсърчена от поведението на мъжа си, Ева трябва да се бори и с болестта на детето. В дните на сериозни изпитания за семейството, в къщата започват да се случват странни неща. Поредица от загадки и мистерии отключват скрити спомени и поставят въпроси, свързани с миналото. Неподозирани съдбовни връзки и срещи разгръщат нова страница в живота на семейство Елиадис. Дали някои човешки грешки са достатъчно основание да преосмислим нашите избори? Дали да изберем чувството за вина или да преоткрием нова истина, която би могла да ни направи по-човечни и по-мъдри?

Синьо слънце е психологически роман за болезнените конфликти, които хората преодоляват, търсейки пътя към разбирането и подкрепата. Той е третият роман на авторката след Прекъснати връзки и Гласът на северния вятър.