Забаленията в Летен детски клуб "Играй и учи" продължават

Първото занимание в Летен детски клуб „Играй и учи“ през отиващата си седмица включваше образователен урок за тайния живот на дърветата. Чрез невероятното издание на Петер Волебен „Чуваш ли как говорят дърветата“, с участниците в клуба тръгнахме на откривателско „пътуване в гората“. Децата научиха дали дърветата спят, могат ли да разговарят помежду си, как дишат и какво ги разболява. В творческата част, всяко дете изработи горски пътеводител, който да му помага в наблюденията сред природата.

Втората ни среща за седмицата посветихме на Марвел Вселената.  Малчуганите разбраха кога е издаден първият комикс от поредицата, кои са най-силните супергерои и научиха любопитни факти за това как са получили суперсилите си. След като разгледаха част от Върховната колекция графични романи на „Марвел“, децата създадоха свои собствени комикс-истории.

В четвъртък проведохме литературно утро с четене на „Шмакофокци 2“ от Екатерина Рекубратска. Във втората част книгата разказва за уличните и горски шмакофокци, които се крият от нас и извършват куп лудории. С много фантазия и креативно мислене пресъздадохме малките дребосъци от пластилин и природни материали.