Закърнели сетива

Автор: Дого Танкарт
Издателство: Lemur
Категория: Българска художествена литература

Това са истории за жени, които в стремежа си за по-добър живот, понякога губят пътя или дори самите себе си.

Препоръчваме Ви да прочетете тази книга за една седмица – всеки ден по един разказ, всеки ден различна емоция. Те могат да Ви натъжат, трогнат, ядосат или разсмеят, но няма да Ви оставят безразлични. Защото са истории за съдбите на жени в различни точки на планетата, които преследват различни цели, но всички те действат водени от чувства. А понякога това има фатални последствия.

„Вторачила поглед в ножа и кървавите си ръце, Елизабет изглеждаше парализирана от внезапен срив на сетивата. Любопитните очи на луната бродеха по безизразното ѝ лице и само топлият ѝ дъх я издаваше, че все още диша. Полицейските сирени виеха все по-близо, а вибрациите от витлата на чуващия се в далечината хеликоптер трептяха във въздуха, зареден с напрежение.

– Убих човек, Рон – отрони тя.“

В този сборник ще откриете седем разказа, които в течение на дните на една седмица ще ви отведат в ежедневието на седем жени в седем различни точки на планетата. Всяка история носи незаличими белези, оформени от ценностите на географската си ширина, но една невидима нишка ги свързва като кехлибарени мъниста от молитвената броеница на живота. И макар всяка героиня да е ограничена в своя светоглед, като всяка жена тя се лута из житейското блато в търсене на истината насред лъжата – дали е любяща, или неблагодарна дъщеря; дали е грижовна, или нехайна майка; дали е предана, или развратна съпруга; дали е добър, или лош човек.