Мария Лалева представи в библиотеката третия си роман "Пътища от огън"

На 16 октомври 2024 г. , в библиотеката, пред многобройна публика Мария Лалева представи новия си роман „Пътища от огън“ на издателство Книгомания. Писателката благодари на почитателите си за отделеното време и изрази радостта си, че гостува в Добрич.

Мария Лалева сподели за последната си книга, определяйки я като най-трудна, по-социална и много динамична, за посланията в нея – да имаме куража да говорим за нещата, за които ни е най-трудно, за спирачките вътре в нас, които не ни позволяват първо да се усмихнем на другите, а после да съдим, да обичаме преди да намерим първата причина да мразим, за невъзможността да обозрем красотата, която ни заобикаля.

Много теми повдигна авторката, вечни като света и в същото време актуални – за войната навън и вътре в нас, за съдбата на бежанците, за това колко бездомен може да бъде човек, който има дом, за вината и прошката, за любовта, която е навсякъде, в срещата и в раздялата, дори в страха, любовта – неизменната наша същност.

Почитателите на Мария Лалева имаха възможност да зададат своите въпроси и мнения за нейното творчество, а в края на срещата получиха автограф от една от най-четените български автори.