Резервиране на книга

Читателите на библиотеката могат да заявят книги за заемане за дома с посочен номер на Читателска карта и/или Име на следните телефони и имейли:

        Заемна за възрастни – 058602574,  bookloan@libdobrich.bg
        Детски отдел – 058602574,  kids@libdobrich.bg


Освен преглед за налични библиотечни документи в Интернет каталога на библиотеката, ползвателите имат възможност за онлайн обслужване посредством Модул “Моята библиотека” (MyLibrary) https://ilib.libdobrich.bg/ – персонално пространство за регистрираните читатели, който включва достъп до личен читателски картон с информация за заета литература и текущо състояние на заявки, възможност за онлайн – презаписване на заета литература, запазване на литература и проследяване състоянието на заявката, и др. 

  • За достъп до онлайн услугата „Моята библиотека” е необходимо ползвателите да бъдат регистрирани читатели на Регионална библиотека „Дора Габе” за календарната година и да имат потребителско име и парола. На читателите се предоставят следните възможности за получаване на потребителско име и парола:
  • Сами да се регистрират на https://ilib.libdobrich.bg/, попълвайки онлайн формуляр, който е достъпен при избор на „регистрирайте” в горния десен ъгъл на страницата.
  • Да посетят Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич, ул. „Независимост” 7 – секторите Заемна за възрастни, Работа с деца или Информационен център и на място да създадат свое потребителско име и парола.