Ден на книгите за Хари Потър 2024

На 17 октомври, за поредна година Регионална библиотека „Дора Габе“ Добрич се включи в световната инициатива Ден на книгите за Хари Потър, под мотото „Грижа за магически създания“.

Библиотекарите от сектор Работа с деца организираха незабравим празник с декори, костюми и забавни игри за учениците от IV б клас на СУ „П. Р. Славейков“.  По традиция, разпределителната церемония определи мястото на всеки един участник в съответния дом  на Училището за магия и вълшебство Хогуортс – „Грифиндор“, „Хъфълпаф“, „Слидерин“ или „Рейвънклоу“.

Първата игра провокира малчуганите да открият най-бързо имената на всички същества, които могат да бъдат срещнати в часа по грижа за магически създания,  а във втората влязоха в ролята на душковци, търсещи златни монети из цялото помещение. В третата  игра, наречена „Обезгномяване на градината“, отборите премериха сили в дисциплината хвърляне на фризби.

Събитието не мина и без четене на  откъси от книгите „Хари Потър и орденът на феникса“,  „Хари Потър и Огненият бокал“ и „Хари Потър и стаята на тайните“.

В края на срещата всеки от учениците получи сертификат за участие и тематичен книгоразделител.