Измина още една седмица на забавления в Летен детски клуб „Играй и учи“ в библиотеката

В първото тематично занимание разказахме на децата кога и как са създадени монетите и банкнотите, къде се намира най-старата банка в света и как е изглеждала първата спестовна касичка. Показахме им различни валути и поговорихме за това лесно ли се става милиардер. Заниманието завърши с играта „Дъжд от пари“.

Вторият  ден посветихме на математиката. От приказката „Добрата сделка“  участниците научиха колко е важно да можем да смятаме. Продължихме с кратка история на математиката и с интересни факти за значението на числата в различните държави. Накрая малчуганите измислиха свой дизайн на банкноти.

В третия ден от заниманията запознаме децата с Книговище – онлайн игра на въпроси и отговори по детски книги, чиято мисия е да помогне на всяко българско дете да открие удоволствието от четенето. Заедно прочетохме книгите „Отново заедно“ на Амели Жаво и „Понякога в главата бушува буря“ на Беа Табоада и успешно решихме въпросниците за тях, след което, разделени на три отбора участниците се потопиха в света на Книговище.