Без реклами

Автор: Маги Халваджиян, Влади Априлов
Издателство: СофтПрес
Категория: Изкуство

„Животът е това, което сам си направиш!“ – Магърдич Халваджиян

От цирковото училище в Москва през режисирането и заснемането на сватбени видеа под звуците на Менделсон, до създаването на първите модерни музикални клипове у нас и оформянето на съвременния облик на българската телевизия – ако животът на Маги Халваджиян може да се определи с една дума, няма съмнение, че тя ще е „шоу“. Камерата го обича, а той нея още повече и вече над 20 години се е посветил на идеята да забавлява, шокира и омагьосва зрителя. Но какво се случва, когато режисьорът каже „Стоп“ и прожекторите са изключени, и кой е бил Магърдич Халваджиян, преди да стане разпознаваемото лице от екрана? Отговорите научаваме от една книга, в която няма реклами, но пък изобилства от откровения и истини за шоубизнеса у нас.

„Без реклами“ проследява дългия път на Маги Халваджиян към телевизионната арена, където се водят ожесточени битки за зрителското внимание. Въоръжен с богата фантазия, която наследява от родителите си и доразвива с любовта си към визуалните изкуства, и брониран с желязна дисциплина, калена от цирковата школа и годините в Италия, Маги излиза на тв сцената, решен да предложи на хората нещо различно и невиждано досега, нещо много яко! Прави го в поредица от предавания: „Сладко отмъщение“, „Море от любов“, „Господари на ефира“, „Великолепната шесторка“, „Пълна лудница“, „Пълна промяна“, „Маскираният певец“ , „X фактор“, „Като две капки вода“ и още много други!

„Аз смятам, че животът на човек се определя от това дали е движещата сила или е чакащ. Дали е локомотив, или вагон. Дали се съобразява с обстоятелствата, или той създава обстоятелствата. Аз не съм от чакащите и настъпвам педала до дупка, докато нещата не станат.“