БЛАГОТВОРИТЕЛЕН МАРАТОН "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ" IV - ДОБРИЧ

На 11 ноември 2023 г., в градски парк „Свети Георги” се проведе четвърти благотворителен маратон, организиран от Николай Георгиев и Александър Тодоров от Фондация ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ.

В тазгодишното издание на маратона участваха 414 граждани на Добрич, Варна и Силистра на различна възраст, които пробягаха 5878 обиколки. Много родители с деца, ученици и преподаватели, спортни клубове, възрастни граждани, подкрепиха идеята чрез спорт да подпомотнат благотворителната кауза за закупуване на книги в полза на местната общност. Запазва се тенденцията за включване на млади семейства с деца, каквато е идеята на инициативата – да възпитава любов към книгите и четенето у децата от най-ранна възраст.

По традиция в края на маратона бяха отличени – Никол на 1 г. и 2 м. за най-малък участник, Димитър, на 72 години, който направи на рождения си ден 10 пробягвания, а най-много обиколки – Мариян Недялков от Варна,  със 77 обиколки.

Всяка завършена обиколка от 400 м. се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

По време на маратона участниците имаха възможност да се регистрират за читатели на библиотеката още в парка.

Благодарим на организаторите и спонсорите, че и през 2023 г. инициираха благотворителното събитие, което събира съмишленици и приятели на книгата и четенето, както и на всички участници за ентусиазма и отношението към библиотеката.