Черна светлина

Автор: Галин Никифоров
Издателство: Сиела
Категория: Българска художествена литература

„Черна светлина“ е реалистична, сурова, мъжка, но и пълна с чувствителност и доброта книга. – Веселина Седларска
В един зимен ден животът на Антон, журналист на свободна практика и любящ баща, е разбит с писъка на автомобилни гуми върху заледен асфалт.
Три години по-късно той все още се лута из преизподнята на миналото, опитвайки се да намери изход към бъдещето. Докато една вечер не вижда онзи, който е виновен за всичко. Онзи, чието унищожение ще му даде причина да живее. И може би ще донесе изкуплението, от което има нужда.
„Черна светлина“ пленява и плаши с грубата си изящност, докато ни води из дебрите на човешката душа. Това е роман за бащинството, за провала и за загубата. За отмъщението и надеждата, че животът може да продължи въпреки болката.
Ако си родител, на моменти „Черна светлина“ те задушава, като потопен под вода си и достигаш до онова състояние, в което на давещият се му става ясно, че наоколо няма кислород и това няма да се промени. Смирява те с болката си. Отрезвява те с осъзнатото съществуване на ненакърнимата любов и мъдростта на смъртта. Тази книга не е за бащинството, тя е за родителството.