Детектив Алекс Крос

Автор: Джеймс Патерсън
Издателство: СББ Медиа
Категория:  Чужда художествена литература

„Детектив Алекс Крос“ е роман за трудностите, предизвикателствата и възмездията в живота. Тук с пълна сила важи максимата, че няма случайни неща и срещи. Пореден криминален шедьовър от любимия  Джеймс Патерсън.

Алекс Крос гради блестяща кариера на психолог в полицейското управление на Вашингтон, когато неизвестен убиец застрелва съпругата му Мария пред очите му… Крос се изправя пред огромното предизвикателство сам да отглежда трите си деца. Години по-късно той вече е напуснал редиците на ФБР и е подновил частната си практика, опитвайки се да загърби мъчителните спомени.

Бившият му партньор – Джон Сампсън, го моли да се върне и да помогне за залавянето на жесток сериен изнасилвач. За да спрат насилника, двамата приятели се нуждаят от показанията на пострадалите жени, но жертвите отказват да съдействат. С напредване на случая Крос и Сампсън откриват връзка между смъртта на Мария и серията изнасилвания. Дали бруталният убиец ще бъде застигнат от възмездие, или Крос ще се окаже поредната му жертва?