Дигитални истории

Автор: Георги Караманев
Издателство: Сиела
Категория: Общ отдел

Бъдещето вече е тук.

Идеи, за които фантастите мечтаеха, а всички ние смятахме за магия, се претворяват в реалността. От нас зависи как ще ги използваме.

Технологиите променят живота ни толкова бързо, че нямаме време да се запитаме – какво следва? Къде остава човешкото в един свят на единици и нули? Докъде ще ни доведе възходът на изкуствения интелект? Как новите медии и форми на общуване променят начина, по който мислим и възприемаме света? Може ли да постигнем безсмъртие с помощта на компютрите… или обратното, да намерим края си като вид?

Дигитални истории на журналиста и програмист Георги Караманев ще се опита да даде отговор на тези и много други важни въпроси на ясен и разбираем език, но най-вече ще се постарае да ви накара да се замислите. Защото дори образът на утрешния ден да зависи все повече от технологиите, бъдещето на света зависи само от нас.

Георги Караманев е журналист по душа и програмист по призвание, но най-вече автор, който обича добрите, истински и човешки истории. Проектът му Дигитални истории е носител на наградата в категория Технологии от конкурса WebReport за 2019, 2021 и 2022 година и на журналистическата награда на БАИТ.

След романа „И додето се раждат лъчите“ в ръцете си държите втората му книга, в която са събрани 32 нови и допълнени дигитални истории, които променят нашия живот.