Извън обхват

Автор: Евгени Черепов
Издателство: Жанет 45
Категория: Българска художествена литература

“Извън обхват“ е роман за стоенето встрани от глобалното ускорeние; за невъзможността паузите на живота да се превърнат във вечно бягство; за общуването между поколения, далечни по разбиранията си за съвременния свят. Цели да даде повече гледни точки на това кои сме ние съвременните българи или по-точно на извънстоличните такива.

„Красив и светъл роман. Носталгичен, дълбок като целонощен сняг, силен като планинска дъбрава, препускащ като вятър по билото, човешки и лекокрил, топъл.Когато го четеш, ти става светло и още повече вярваш, че доброто има смисъл. Роман за онези хора, солта на земята, истинските, които често остават неоткрити. Евгени Черепов дава глас на историите им, на щастието и болките им, на тяхната доброта и обикновеност. Метафора на всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа „Светлина“ ни дава увереност и надежда, че бъдещето е възможно.” – Светлозар Желев

Евгени Черепов (1981) дебютира през 2012 година с романа Добавено лято, който е номиниран за Национална литературна награда Елиас Канети, 2013 година. След десет години в столицата избира да живее в родния си град Стара Загора, където последователно става баща, филолог и гимназиален учител по литература.“ Извън обхват“ е вторият му роман.