Летен детски клуб „Играй и учи“ в библиотеката

Всяка година библиотеката организира за децата от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 12 г., Летен детски клуб „Играй и учи“.

Заниманията се провеждат през периода юни – август, всеки вторник, сряда и четвъртък от 10.00 до 12.00 ч.  в Интерактивната зала на библиотеката. Програмата включва разнообразни дейности: вторник – четене, представяне на детски автори, драматизации; сряда – познавателни и образователни игри; четвъртък – творческа работилница.

Участието в клуба е за регистрирани читатели и е с такса 2.00 лв. на посещение. Записванията за седмичните занимания ще се извършват предходната седмица, в понеделник, след 8.30 ч. до запълване на местата на тел. 058 602574 или на място в сектор Работа с деца.

Заниманията в библиотеката са полезни и забавни за малчуганите. Децата получават нови знания и умения, създават навици за четене, интерес към книгите и четенето. Клубът дава възможност за изява на творческия им талант, креативност и въображение, за споделяне, срещи с приятели в приятна библиотечна среда.
Стартирането на Летният клуб се обявява в началото на месец юни на сайта и фейсбук страницата на библиотеката.