Монолози

Автор: Мария Касимова-Моасе

Издателство: Колибри

Категория: Българска художествена литература

 

Монолози е сборник с изповеди. Разкази, споделени от различни човеци – тийнейджъри, самотници, хора, изпаднали от обществения поглед и станали прозрачни за другите. Диалози, които водим сами със себе си.

В тази самотна форма на себеизразяване авторът е само точен проводник. Той слуша, чува и предава. Прилежно отразява и държи фантазията си подчинена на чуждото признание. Монолозите не търпят авторово флиртуване – усетят ли го, споделящите престават да са искрени.

Тази книга е родена с идеята да бъде сцена. Трибуна за онези, които толкова малко слушаме, а толкова много имат да ни казват.

Мария Касимова – Моасе е родена през 1969 г. Завършва българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Кариерата й на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“ и „Демокрация“. Работила е още в лайфстайл списанията „Едно“, „Elle“, в „Капитал light“ и др.

В момента е журналист на свободна практика. Автор е на книги като „Близки срещи със смесени чувства“ и „Записки от Шато Лакрот“.