Отдавна отминала светлина

Автор: Гай Гавриел Кай
Издателство: Бард
Категория:  Чужда художествена литература

Кай е гений. Чета книгите му през целия си живот и винаги се вдъхновявам от творчеството му. – Брандън Сандерсън

Тази книга е шедьовър, може би най-великолепната творба на един от най-изтъкнатите днешни разказвачи. – Фентъзи Бук Ривю

Дарбите на Джуданио Чера и обучението в прочута школа му отварят вратите за служба като придворен на граф, властващ в свой град. Но твърде скоро младежът научава защо прякорът на този мъж е Звяра.

Животът на Джуданио се преобръща в мига, когато разпознава Адрия Риполи, доведена при графа една нощ и твърдо решена да убива. Въпреки благородното си потекло Адрия е избрала живот, пълен с опасности… и свобода.

Ярки образи се появяват в разгръщащата се история. Лечителка, опълчила се на предопределената ѝ участ. Чаровен, но разхайтен син на семейство с огромно богатство. Могъщ религиозен водач, предпочитащ порока пред набожността. И над всички изпъкват, за да повлияят на съдбата им, двама забележителни предводители на наемни армии, оплетени във взаимната си омраза.

Задълбочено проучване на първообразите, чудесно изграден свят, огромно разнообразие от действащи лица, разтърсващи света събития… Епична история. – Къркъс Ривю