Пирамидата на безсмъртието

Автор: Хавиер Сиера
Издателство: Хермес
Категория:  Чужда художествена литература

Египетската тайна на Наполеон.

През лятото на 1799 г., в разгара на своята военна кампания по завладяването на Египет и Палестина, Наполеон неочаквано се запътва към Назарет. Не по-малко учудване буди фактът, че прекарва една нощ сам във Великата пирамида в Гиза.

Какво се опитва да открие френският генерал на тези свещени места? Защо орденът на масоните и мистични ислямски секти следят всяка негова стъпка?

Според небесните знаци, появил се е човекът, комуто ще бъде поверена тайната формула на безсмъртието, завещана от Изида. Наполеон ли е избраникът на съдбата, предопределен да научи хилядолетната тайна? Дори да е така, той не е единственият, стремящ се към вечен живот. Към него се домогват и последователите на древните секти на Хор и Сет, на Светлината и Мрака.

Ще успее ли Наполеон, с помощта на поразително красивата Надия, да достигне заветната цел? Кой ще получи тайната на безсмъртието?

Преди двайсет и шест години Хавиер Сиера решава да търси отговорите на големите загадки в световната история посредством писането. Оттогава насам той е написал 11 книги, издадени в 44 държави. През 2017 г. получава престижната награда „Планета“, а и до днес остава единственият испански писател с книга в топ 10 на няколко бестселърови класации в САЩ. В знак на благодарност за усилената му работа като журналист и писател родният му град Теруел му присъжда титлата „Любим син“ и преименува библиотеката на негово име.