Поредна Седмица на Награда „Бисерче вълшебно“ 2024

Поредна Седмица на Награда „Бисерче вълшебно“ 2024

В седмицата 18-22 март 2024 гостувахме на децата от ДГ № 10 „Слънчице“. В първата среща четохме книгата „Тясното къщенце“ на Джулия Доналдсън, номинирана за престижната награда в категория „Откриватели“. Децата от I а група „Звездичка“, I б група „Калинка“, II група „Мики Маус“ и III група „Пчелица“ с интерес слушаха римуваната история за това, колко е важно да оценяваме това, което имаме.

Втората среща посветихме на вълнуващата история за „Перото на Сами“ от Събина Георгиева, издателство „Меченосец“, която ни поведе на приключение в търсене на любимото червено перо на папагалчето Сами. Но дали ще успее да намери своето специално перце? Малчуганите помогнаха на пернатия си приятел да запълни свеото пъстро оперение и да отлети щастлив.

В третата ни среща с Буболечетата от ДГ № 10 „Слънчице“ в седмицата, посветена на Награда “Бисерче вълшебно”, прочетохме книжката „Дузина понички“ на Кари Финисън, издателство Меченосец. Вкусната история забавлява децата, пренасяйки ги в мечия дом, ухаещ на сладки понички, които неочакваните гости си похапнаха.

Проявите са част от библиотечната инициатива Книжна градина за отглеждане на бъдещи читатели.