Премиера на книгата „Да погалиш хоризонта“ на Емилия Милушева

На 20 декември 2023 г. Емилия Милушева представи в библиотеката на родния Добрич новата си пътеписна книга „Да погалиш хоризонта“, издателство Adviza. В събитието взе участие и поетесата Петранка Божкова, редактор на изданието.

Теодора Денкова, директор на библиотеката, приветства талантливата пътешественичка за втората ѝ книга и за възможността читателите да пътуват и откриват далечни и непознати места чрез нейните пътеписи.

С благослов на Игнажден – ден за ново начало, за добро начало на пътя към сърцата на читателите литературната среща откри обичаната добруджанска поетеса Петранка Божкова. Тя сподели с публиката за удоволствието и приятното  предизвикателство да пътешества с книгата на Емилия като нейн редактор. Божкова определи „хоризонтът“ като ключ към сърцевината на познанието, срещи с природни феномени, религии, паметници на културата, архитектурни обекти, срещи с хора, тяхната култура, история и вяра. Поетесата прикани читателите да последат живописните увлекателни описания в представената книга и поздрави Емилия Милушева за умението да се удивлява.

Авторът на ”Да погалиш хоризонта”, Емилия Милушева като истински пътешественик, поведе гостите към непознати места по света, някои неописани досега, споделяйки много лични фотографии и видео за огромните Драконови дървета на остров Сокотра, маори със страховити, татуирани лица, златната душа на Мианмар и неговите изящни храмове…. В своеобразната разходка, Емилия разкри важни за нея житейски изводи и промени – за умението да приемаш различното, странното, без да го отричаш и отхвърляш, за да можеш да разбереш този красив свят. Уверена, че проблемът не е в нашата издържливост, а в това дали можем да се променим, завладяващата с красноречието си писателка зарадва, обогати и вдъхнови присъстващите с пожелание да преодоляват стаховете си и да преследват мечтите си.

Емилия Милушева отговори на въпросите на гостите на събитието и даде много автографи на своите почитатели.