Путин, войната и ние

Автор: Огнян Стефанов
Издателство: Ентусиаст
Категория: Обществено-политическа литература

Достоверен разказ и провокация за откровен разговор как се стигна до ада на войната, който Владимир Путин отвори в Украйна. Как болната мечта на господаря на Кремъл да властва не само в Русия, но и над Украйна, Европа и дори света разиграва пред очите ни историята за Конниците на апокалипсиса, описана в Откровенията на Йоан от Библията. Доказателства за това как руският президент и неговата армия опитват да сбъднат зловещото пророчество за края на света получаваме всеки ден, но и много тайни остават скрити.

Тази книга събира и подрежда известни, но и не толкова популярни факти за причините за агресията на Кремъл, осветява упорито крити епизоди от биографията на Путин, търси дълбоко в историята и настоящето и дава отговори как се стигна дотук.

Колко са завоевателните войни, които Русия губи? Как въпреки всичко украинците разбиват мита за непобедимостта на втората армия в света. Къде сме ние и колко срамни тайни крият българо-руските отношения? Отдавна е време за този разговор.

Огнян Стефанов е журналист и автор на документални книги. Роден е в Плевен. Работил е в някои от най-големите печатни издания в България, а през 2006 година създава сайта Фрог нюз, превърнал се в медия за журналистически разследвания и сурови критики на корупцията във властта и магистратурата. Автор е на шест книги, между които Кома, Мафията от КГБ до ДС, Господари на моргата, Интервю с диктатор и други.