Размяната

Автор: Джон Гришам
Издателство: Обсидиан
Категория:  Чужда художествена литература

Новият трилър на Джон Гришам е продължение на феноменалния му бестселър „Фирмата”. Някогашният амбициозен млад адвокат Мич Макдиър се завръща години по-късно като партньор в международна правна кантора, който внезапно е изправен пред смъртоносно предизвикателство.

След като Мич Макдиър разкрива, че мемфиската адвокатска фирма, в която работи, обслужва подземния свят, той влиза в Програмата за защита на свидетели и двамата със съпругата му Аби успяват да се скрият от мафията.

Сега, 15 години по-късно, те живеят в Манхатън, имат синове близнаци и сякаш са се освободили от призраците на миналото. Работата на Мич го отвежда на много места по света, някои от които съвсем не безопасни. По време на пътуване до Либия във връзка с международно дело терористи отвличат неговата сътрудничка Джована, дъщеря на италианския партньор във фирмата му. Ако до десет дни похитителите й не получат откуп от 100 милиона долара, ще я екзекутират. Заради ултиматума да не намесва полицията той трябва сам да разреши заложническата криза, която излага на риск не само младата италианка, но и приятелите, и семейството му. А този път Мич Макдиър няма къде да се скрие.