Седмица посветена на зайчетата в Летен детски клуб "Играй и учи"

Дните 8-10 август 2023 г.  в Летен детски клуб „Играй и учи“ посветихме на пухкавите любимци на децата- зайчетата.  Участниците научиха, че според Китайския календар 2023 г. е година на Черния воден заек,  запознаха се с най-полулярните породи дългоухи животинки – ангорски заек, английски лоп, мини рекс, белгийски великан и др., както и легендата за Великденския заек. Първото за седмицата занимание продължи с тематична игра и рисуване на любими герои от книжки за зайчета.

Във втория ден от тематичната седмица, участниците в Летен детски клуб  „Играй и учи“ се запознаха с книжката „Йога за зайчета“ на Емили Ан Дейвис. От дядо Дългоушко и Скокливко разбраха как да правят лесни упражнения,  за да са здрави, бодри и спокойни, а от енциклопедията „Домашните любимци“ научиха какво трябва да знаем за отглеждането на зайче у дома.

Творческото занимание в последния ден истински въодушеви децата. Като същински художници, те нарисуваха на платната своите дългоухи приятели . Техниката и материалите, които използваха, бяха нови и интересни за тях. Научиха за правилата при смесването на боите, какви цветове могат да получат и как да рисуват фини детайли. В края на работилницата всяко дете постави монограм върху картината си и гордо я отнесе у дома.