Седмица, посветена на творчеството на Петя Петрова

Първият ден от седмица на Летен детски клуб „Играй и учи“ посветихме на поредицата „Готови за живота“ на Петя Петрова, издателство „Израстване“. Прочетохме „Везната на доброто“, една красива, топлеща сърцето книга, написана увлекателно от добричката писателка. Разказът за Лори, която се сблъсква с предизвикателствата на живота и нейната любима баба Дани заинтригува и докосна децата. В последвалата дискусия участниците споделиха преживяни случки, подобни на прочетената история и съпоставиха хубавите спрямо лошите моменти от предишния си ден.

А на следващия ден организирахме среща със самата авторка. В анимирана презентация и с емоционален прочит тя представи своята книга „Невидимият“. Децата споделиха емоциите си от прочетеното и откриха посланията в текста.

Третият ден представихме книгата „Пръстенът на рода“. Участниците с интерес изслушаха историята и споделиха любопитни семейни спомени, разказвани от техните баби и дядовци. Заниманието продължи с отговаряне на въпроси по книгите на Петя Петрова, в любимата на децата образователна платформа за насърчаване на четенето „Книговище“.