Сентрал Парк Уест

Автор: Джеймс Коми
Издателство: Обсидиан
Категория:  Чужда художествена литература

Водено с години дело срещу могъщ бос на мафията е на път да приключи, след като важен свидетел дава показания. Федералният прокурор Нора Карлтън очаква да види мафиота зад решетките с доживотна присъда. Той обаче има други планове и предлага сделка: смекчаване на присъдата срещу информация за убийството на бившия губернатор на щата Ню Йорк. То е извършено три дни по-рано в луксозното му жилище в Манхатън. Това е достатъчно, за да взриви делото и да запрати Нора в едно рисковано разследване на престъпни заговори и корупция.

Динамичен трилър от бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Разследването на едно убийство разкрива смъртоносни връзки между високопоставени политици и организираната престъпност.

“Майсторска смес от съдебен трилър, полицейски роман и психологическа драма с някои от най-положителните герои и най-отвратителните злодеи, които съм срещал.”

Джефри Дивър

“Изключителен дебютен роман, възвестяващ появата на нов талант в криминалния жанр.”

Харлан Коубън

“Страхотно четиво! Джеймс Коми познава като петте си пръста света, който описва.”

Майкъл Конъли

Основен акцент на „Сентрал Уест Парк“ е, че в света на противопоставянето между организираната престъпност и организираните властови структури, които я разследват, не винаги може нещата да се отличат като черни или бели, като правилни или погрешни.