Силоз

Автор: Хю Хауи
Издателство: Артлайн
Категория:  Чужда художествена литература

Ако лъжите не те убият, истината ще го направи.

Векове след апокалипсиса човечеството оцелява на ръба, живеейки в огромен подземен силоз. Силоз, за който дори и легендите не са съвсем сигурни от кого е построен. Единствената им връзка с външния свят е пикселизиран образ, предаван от камерите на повърхността: необятна сиво-кафява пустош, осеяна с трупове и кости чак до хоризонта.

Ала дори тази печален образ лека-полека се влошава заради токсичните ветрове, които замъгляват камерите на силоза и убиват всекиго, проявил безумието да излезе навън. И единствения начин да се запази тази крехка връзка с външния свят е да изпратят някого да почисти сензорите. Това е и най-тежкото наказание за нарушителите на закона. И за мечтателите…

И макар всички осъдени да заплашват, че няма да го сторят, накрая все пак посвещават последните си мигове на тази мисия. Защо го правят? Холстън, шерифът на силоза, винаги си е задавал този въпрос. А сега е на път да узнае отговора.

Хю Хауи е американски автор на научна фантастика. Книгите му са преведени на повече от 40 езика и са издадени в многохилядни тиражи в целия свят. Сериалът „Силоз“ на Apple Tv е базиран на първа част от едноименната трилогията.