Смирена

Автор: Ина Ясипова
Издателство: Сиела
Категория: Българска художествена литература

Ина Ясипова завладя читателите с дебютния си роман „Жива“ – история, събрала в себе си цялата тайнственост на българските обичаи и традиции. А със стремителното му продължение „Посветена“ авторката пое по дирите на древното българско знание, което е скрито навсякъде около нас.

Сега писателката, живееща в Австралия, ни посвещава в ново късче от магическата си вселена с вълнуващата трета книга от поредицата – „Смирена“.

В този шеметен роман за сънищата и съдбите читателите ще научат още за предисторията на главната героиня Яна – още преди необяснимите пътища на съдбата да я отведат към калдъръмените улички на село Елици. И ще съберат още няколко важни парченца от пъзела на нейното предопределение.

Какво бихте направили, ако отворите пощенската си кутия и измежду рекламните флаери и ненужните бележки откриете истинско писмо от миналото – адресирано до вашия адрес и дори поименно до самите вас? Написано на език, който не знаете, но въпреки това изведнъж разбирате перфектно?

Не едно, а цели пет такива писма долитат до дома на младата Яна Асипова в Мелбърн, Австралия. Пет писма, които поставят здравия ѝ разум под въпрос и преобръщат нагласата ѝ към живота завинаги. Пет писма, които, против всякаква логика, Яна знае със сърцето си, че са съвсем истински.

Пет истории за смели жени ще проехтят в душата на Яна, ще прескочат столетия и континенти, разказвайки романтична история за силата на човешкия дух, в която сънищата се преплитат с реалността, а животът се превръща в чудо.

Проникновен и мъдър, изпълнен с отгласи от вековете и вълнуващи приключения, „Смирена“ на Ина Ясипова е вдъхновяващ роман, който ни припомня, че пътят към истината е дълъг, но никога не отвежда в задънена улица. И единственият начин да открием истинското си предопределение на този свят е да отворим съзнанието си и да го последваме…