Среща с книгите на Ивелина Радионова

На 28 ноември 2023 г., в библиотеката гостува писателката Ивелина Радионова.

Авторката поведе гостите на своеобразно Пътуване във времето, с няколко „спирки“ на познати и по-малко известни забележителности по българските земи – Боянската църква, остров „Света Анастасия“ в Бургаския залив и едноименния манастир, църквата в село Запалня „Свети Иван Рилски“, потопена при изграждането на язовир Жребчево и др. Една от най-обичаните български автори, спечелила много почитатели с красивия си и самобитен език, спря времето, за да разкаже легенди, красиво пречупени през нейното въображение и поетически талант за хора и събития, част от най-новата ѝ книга „До Боянския майстор“. Ивелина Радионова утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции, и запалва искарата на родолюбивия дух.

Много приятели и почитатели на писателката имаха възможнист да разговарят и получат автограф на повестите „Обич“ и „Алтъна”, сборници с разкази „ Йова разказва“, „Писано с огън“ и „ До Боянския майстор“, стихосбирките „България в сърцето ми”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”, „Все ти пиша, Любов” и „ Вълшебство за Коледа“.

По-рано през деня, Ивелина Радионова посети седмокласниците и осмокласниците от ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Петко Р. Славейков“, и учениците от III а и IV в клас на СУ „Димитър Талев“. Авторката разказа своите истории под формата на приказки и предизвика у децата чувства на родолюбие, стремеж към опазване на традициите и българщината, вяра в добрите взаимоотношения между хората. Учениците прочетоха нейни стихотворения и споделиха с писателката кои са любимите им български думи.

Срещите завършиха с приятелски прегръдки и позитивни емоции.