Убийство в театъра

Автор: Хелена Диксън
Издателство: СофтПРЕС
Категория:  Чужда художествена литература

Популярната фраза “A little party never killed nobody” не важи за третия роман от поредицата на Хелена Диксън за Кити Ъндърхей. “Убийство в театъра“ е роман за добре планиран и опасен спектакъл, в който ролите вече са разпределени, но справедливостта има последната дума.

Годината е 1933-та, а само преди няколко седмици Кити Ъндърхей и нейният близък приятел – капитан Матю Брайънт, са приключили с разследването на убийството в Ендърли Хол. Двамата се разделят след остър спор и оттогава не са се чували. Но когато Кити научава, че Матю е арестуван по  обвинения за убийство, решава, че задължително трябва да му се притече на помощ.

Написана в духа на класическите мистерии, книгата връща читателите в златните години на 20-и век и разказва за време, което обещава на някои блясък, пари и слава, но крие зад привлекателната си фасада болни амбиции, завист и тайни. Подобно на първите романи от авторката, и този предлага на читателите динамичен и напрегнат сюжет, в който опасности дебнат от всеки ъгъл, а убиецът запазва самоличността си в тайна до самия финал.

Лекият и приятен стил на Хелена Диксън в комбинация с небрежния британски хумор и уюта, който този тип романи обичайно носят, превръщат “Убийство в театъра“ в перфектното четиво за почитателите на криминални поредици.

Хелена Диксън е многократно награждаван автор на съвременна романтична проза и криминални романи, чието действие се развива през 30-те години на ХХ век. “Убийство в театъра“ е третата книга от успешната й поредица “Криминалните загадки на госпожица Ъндърхей“.