В Деня на християнското семейство на гости в детската градина

По повод Деня на християнското семейство посетихме детски градини № 17 „Първи юни“ и № 32 „Зорница“. Децата от III група „Бонбон“ и II група „Моряче“ ни посрещнаха с тематични стихове, песни и много настроение.

Чрез увлекателна беседа, разказахме на малчуганите за Въведение Богородично, какви са обичаите на този ден и ястията празничната трапеза. Прочетохме стихотворението от Чичо Стоян „При мама и при татко“, което ни учи как трябва да се отнасяме с най – милите и обични хора. За да разкрием топлите семейни взаимоотношения и важното място на семейството, представихме на децата красиво илюстрованата книга на Сам Макбратни „Познай колко много те обичам“. Трогателна история за любовта между дете и родител, за която думите и жестовете никога не стигат. Наши помощници бяха ръчно изработените герои от книгата – Големия Кафяв Заек и Малкия Кафяв Заек.

Срещите са част от инициативата „Книжна градина за отглеждане на бъдещи читатели“ , която цели формиране навици на четене и положително отношение към библиотеката от най – ранна детска възраст.