Записки от Шато Лакрот. Резиденция Злокучане

Автор: Мария Касимова-Моасе
Издателство: Колибри
Категория: Българска художествена литература

Спомняте ли си щурото лято в шато Лакрот, което българката Калина прекара заедно с фамилията на парижкия си съпруг Дидие? Е, нямаше как осем месеца по-късно интернационалното семейство да не върне жеста и да не посрещне френската рода на българска територия!

Така малкото шопско село Злокучане ще се окаже центърът на вселената, където изисканата мадам Жонвиев и отнесеният мосю Жан-Батист, деверът Станислас и досадните племенници ще преживеят шеметни летни месеци в компанията на леля Дочка и лелинчо Трифон Гагаузки, местния злокучански елит в лицето на поп Архимедий, бай Мите Интеуекто и кака Маца Хърбата, както и куп стари и нови колоритни герои, без които тази история просто нямаше как да бъде написана.

Мария Касимова-Моасе е журналистка и писателка, авторка на сборниците Близки срещи със смесени чувства (2017) и Монолози (2022) и на романа Балканска рапсодия (2018), издадени от издателство Колибри. Забавните лични истории, случили се покрай брака ѝ с французин, стават повод да напише комедийния роман Записки от Шато Лакрот, създаден първо като оригинален аудиосериал за платформата Storytel.

След забележителния му успех идва и сезон 2 на аудиосериала Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане, който сега държите в ръцете си и като книга.