Змийско гнездо

Автор: Джон Вердън
Издателство: СофтПРЕС
Категория:  Чужда художествена литература

Мълчаливият детектив с брилянтен ум и маниакално желание за преследване на истината се завръща! В „Змийско гнездо“ Дейв Гърни се оказва главен заподозрян в случая, който разследва, а твърдото му решение да продължи напред заплашва да преобърне живота му.

Какво се случва, когато си главен заподозрян в убийството, което разследваш? Пенсионираният детектив Дейв Гърни е принуден да научи отговора по трудния начин.

Лошото момче на тениса Зико Слейд излежава двайсет години в затвора за жестоко убийство. В светлината на доказателствата по делото – и на фона на миналото на Зико – присъдата изглежда безспорна. Но когато Дейв Гърни се заема да прегледа случая като услуга на семейна приятелка, наглед безспорните улики го отвеждат към кошмар, който заплашва да унищожи живота му.

Намесата на Гърни разравя змийско гнездо от престъпления и корупция и той изведнъж се оказва едновременно заподозрян в убийство и мишена на безскрупулен престъпник. Всички около него го съветват да спре, но жаждата му за разрешаване на загадките е по-силна от всякога. И докато за пореден път преглежда доказателствата по делото, Гърни е принуден да признае, че собствените мании му костват повече, отколкото е подозирал.

Изпъстрен с морални дилеми, неочаквани обрати и пълнокръвни герои, „Змийско гнездо“ е сред най-шокиращите и завладяващи романи от поредицата на Джон Вердън.

Преди да се посвети на писането, Джон Вердън работи на няколко отговорни позиции в рекламни агенции. Също като героя си напуска големия град и се заселва в провинциалната част на Ню Йорк, където живее и до днес със съпругата си.